STEFAN WOLTER


Stefan Wolter uit Weert is leraar Engels. Op de basisschool mocht hij al voorzingen van de meester. Op de middelbare school werkte hij mee aan verschillende musicals en trad hij ook solo op. Nu is hij al jaren zanger in het duo R3wind Acoustic en sinds kort ook lid van De Zingende Barmannen.
Wolter vervuIde in mei 2018 de rol van Sjors in Graaf van Horne, de musical.
In 2018 nam Stefan Wolter deel aan de Lidjesfestival van de Rogsteakers met Dit Ťs zoeŽ schoeŽn. Met het lied veroverde hij de tweede plaats op het Midde-Limburgs Leedjes Festival 2019. Hij won met het lied CMC Alaif 2019 in de categorie Origineel en drong er bovendien mee door tot de halve finale van het LVK 2019.
In 2019 behaalde Stefan Wolter de derde plaats op de Liedjeswedstrijd in Weert met Joeksmemente.
Met Soonger os gieŽt 't neet doeŽr veroverde Wolters een tweede plaats bij CMC Alaif 2020 in de categorie Origineel. Met het lied drong hij ook door tot de finale van het MLLF 2020 en de halve finale van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer in 2020. Met JoeksmemÍnt veroverde hij daar bovendien nog een plaats.
Stefan Wolter drong in 2021 door tot de finale van CMC Alaif in de categorie Origineel en de halve finale van het LVK 2021 met Volgendj jaor zeen vae d'r weer.
Wolter won in 2021 met het lied MieŽr Vastelaovendj het liedjesfestival in Weert. Met het lied drong hij bovendien door tot de finale van CMC Alaif in de categorie Origineel Vastelaovendleedje en de halve finale van het LVK.
Met Ein.. TwieŽ.. Drejje! won Stefan Wolter de plaatselijke liedjeswedstrijd opnieuw. Met het lied drong hij door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer 2023 en behaalde hij de derde plaats bij het Midde-Limburgs Leedjes Festival 2023.


DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deil 27" (4-cd - Marlstone CDL 2001, 2020)
"Limburg laeftj met de vastelaovundj! 10" (Studio Difference, 2019)

Deze pagina is bijgewerkt op