De Limburger op het web

Limburgia

Bruno Majcherek

Door Wiel Beijer

Limburgia zet Limburgse artiesten in de schijnwerper.
Vandaag Bruno Majcherek uit Heerlen.


Bruno, wat heb jij met rozen?
"Ik ben altijd een groot liefhebber van rozen geweest. Toen we nog in Palemig in een huis met een tuin woonden, stond mijn tuin voor driekwart vol met rozen. Ze ruiken zo heerlijk en ze bloeien bijna de hele zomer. De roos is mijn lievelingsbloem."
Wie is op het idee gekomen om een speciale moederdag-cd over rozen te maken?
"In een gesprek met Beppie Kraft en Connie Peters van Marlstone heb ik een keer gezegd dat ik iets wilde doen voor moederdag. En wat is er mooier om aan een moeder te geven dan een bos rozen? Mijn eerste bos rode rozen heb ik aan mijn moeder gegeven toen ik een jaar of tien was. Dus hebben we besloten om een cd met alleen maar rozenliedjes uit te brengen."
Er staan zes rozenliedjes op Rosenkavalier. Heb jij die uitgekozen?
"Ja, ik heb thuis veel oude platen en bandjes en daarop vond ik meer dan twintig Duitstalige liedjes over rozen. Daarvan heb ik er zes uitgezocht. Dat is wel genoeg. Ik denk niet dat iemand naar dertien of nog meer liedjes over rozen wil luisteren. Met maar zes liedjes is het ook een goedkopere cd geworden. Hij kost ongeveer zeven euro."
Rote Rosen, rote Lippen, roter Wein is de enige tango op deze schijf. Is dat niet een beetje weinig voor de tangokoning Bruno Majcherek die beroemd werd met tangokrakers als Laila en Oh Donna Clara?
(Lacht) "Daar heb je wel gelijk in. Er staan echter nog twee mooie langzame nummers op waar je op kunt dansen. Twee slow-foxtrots: Die Zeit der Rosen, een heel mooi lied van Peter Alexander en het al even mooie Ich schenke dir Rosen van Bert Kaempfert."
Welke rozen-liedje op deze cd vindt Bruno Majcherek het mooist en waarom?
"Rote Rosen. Dat is een oud operettelied. Dichter und Bauer van Franz von Suppé. Freddy Breck heeft er een jaar of vijftien geleden een hit mee gehad, maar dan in een ander arrangement. Dit is iets moderner gearrangeerd door Connie Peters. Zo past het beter bij mijn stem. Ik vind dit een prachtige melodie, echt een wereldnummer"
Zijn er al plannen voor een nieuw album?
"Nee, nee, dat duurt nog wel even. Het zijn momenteel heel slechte tijden voor de platenindustrie. Er wordt bijna niets meer verkocht. Dat komt door al dat branden. Ik heb het zelf meegemaakt dat iemand bij mijn optreden vroeg of ik cd's bij me had. Ik had toen geen cd's bij me en toen vroeg die man of hij er eentje bij mij thuis kon komen halen. Niet om te kopen, maar om te lenen om thuis te kopiëren. Dat geloof je toch niet. En die man had geld genoeg om een cd te kopen hoor."
Welk Limburgs lied zing je regelmatig onder de douche of in bad?
"Nog altijd De naach van Beppie Kraft. Dat lied heb ik heel vaak in mijn hoofd. Een prachtig, vrolijk lied en heel mooi gezongen door Beppie."
Behalve de cd Rosenkavalier van Bruno Majcherek bij Marlstone is er speciaal voor moederdag bij Limbo Music de verzamel-cd Leidjes veur de Mam deil 3 verschenen. Daarop onder andere te horen Henk & Rita, Frans Theunisz, Outside, de Palemiger, de Sheltons, Jo Erens en Die Limburger Buben. Ook op deze cd staat één rozenliedje: Roed zien de Roeze van Taai Taai.

terug naar Bruno Majcherek

Deze pagina is bijgewerkt op