De Trompetter op het web

Thei Wessels blijft houder Thei Hunnekens wisseltrofee!

'Dalik' gekozen tot Marotteschlager 2006

Sittard - Op zaterdag 27 augustus j l. vond de traditionele leidjeswÚdsjtried plaats van de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Naar schatting ruim 700 aanwezigen waren getuige van deze verkiezing in de historische spiegeltent, waarbij 'Dalik' van Thei Wessels gekozen is tot schlager 2006 van De Marotte Zitterd. Voor Thei Wessels betekende dit de zesde overwinning in de laatste elf jaar!!
De jury, onder leiding van notaris buiten dienst Mr. Theo Gelissen, bestond uit een vakjury en een deel van het aanwezige publiek. De vakjury werd dit jaar gevormd door de van L1 radio en televisie bekende Tom Doesborg, Irene Lardy, al meer dan 30 jaar een begrip in Limburg, Bj÷rn Bus (dirigent Harmonie Sint Joseph), Jacques Claessens (dirigent Philharmonie) en de bekende zanger en orkestleider Henny Lubbers. De overige aanwezigen kregen dit jaar voor de eerste keer allemaal de kans hun stem uit te brengen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een stemformulier in de kleur rood, geel of groen. Stadsprins Roger I trok voor de stemronde de kleur geel als stemgerechtigde categorie.

Wisseltrofee
Zoals dat alweer enige jaren gebruikelijk is, werden ook dit jaar de elf kanshebbers, die tijdens de voorselectie in juni gekozen zijn, 'live' ten gehore gebracht. Het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde orkest; dat gedurende de avond gedoopt werd tot 'Sint Rosa kapel', begeleidde de diverse zangers en zangeressen. Na de stemronde, waarbij alle stemgerechtigden hun drie favoriete liedjes mochten aangeven, kwam Thei Wessels' 'Dalik', gezongen door en met arrangementen van Paul-Jean Jessen, als winnaar uit de bus. Thei ontving daarom uit handen van Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens wisseltrofee.
Eerder op de avond had hij deze trofee ingeleverd, nadat hij deze een jaar onder zijn hoede had gehad, vanwege het winnen van de vorige editie van het leidjeskonkoer met 'Duo h÷bste h÷÷m cao'.
Op de tweede plaats eindigde het liedje 'Vastelaoveskos' van Jan Dieteren en Michel Zelissen. Het nummer wordt gezongen door de Sjpitsberger SjtoepzŔngesj (Jan Dieteren en Mart Heffels) en is gearrangeerd door de kersverse vader Marc Verblakt. Op plek drie eindigde haast traditioneel een debutant; Maurice Indemans met de schlager 'Maske op, Maske aaf' dat door Maurice samen met Ryanne Maessen gezongen werd en ook hier was Marc Verblakt de arrangeur. De vierde plaats was dit jaar voor het duo John Smeets en Gian Prince met 'Doe bes 't sjoonste'. Gian Prince arrangeerde het nummer en Cyrille NiŰl wist het op voortreffelijke wijze te vertolken.
De vier winnende composities verschijnen op de nieuwe Marotte-cd die voor de feestdagen te koop zal zijn.

terug naar Thei Wessels

Deze pagina is bijgewerkt op