De Limburger op het web

Rowwen Hze overladen met gouden albums

Het nieuwe jaar is voor dialectband Rowwen Hze wel heel bijzonder begonnen. De groep uit America werd vrijdagavond verrast met een kruiwagen vol gouden albums.

Door Peter van de Berg
Maastricht

Het concert van de band in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht - Rowwen Hze is bezig aan het tweede deel van de zeer succesvolle schouwburgtournee Saus - werd speciaal onderbroken voor de overhandiging van de prijzen door Andr Rieu. De verrassing was compleet voor Jack Poels en zijn mannen toen de leider van het Johann Strauss Orkest - tot groot enthousiasme van het publiek - onaangekondigd de zaal binnenkwam met een vracht aan gouden cd's.
Rowwen Hze kreeg de prijzen voor de albums Dageraad (2003), Kilomaeters (2005) en Rodus & Lucius (2006). Van elke cd zijn inmiddels minimaal 35.000 exemplaren over de toonbank gegaan. 'Kilomaeters' verkoopt zelfs heel goed. Bij die cd staat de teller inmiddels op ongeveer 60.000 stuks, bijna goed voor de platinastatus.
Andr Rieu - deze week nog opgenomen in de Pollstar top tien van best verkopende tournees wereldwijd - roemde zijn muzikale collega's uit Noord-Limburg vanwege het feit dat ze al 24 jaar vasthouden aan het dialect. Rowwen Hze heeft daardoor een eigen identiteit ontwikkeld, die door veel fans wordt bewonderd.
In totaal kregen de bandleden van Rowwen Hze achttien gouden platen. Voor elk groepslid drie exemplaren.
Rowwen Hze heeft over belangstelling en succes duidelijk niet te klagen. Nagenoeg alle shows in het theater zijn uitverkocht. Ook de in november van vorig jaar uitgebrachte concertregistratie Saus verkoopt goed. De dvd klom op naar de tweede plaats op de verkooplijst in Nederland.
Zaterdag wordt op Nederland 3 bij de Tros een compilatie van het concert uitgezonden. Het programma begint om vanavond om tien voor twaalf.

verder terug naar Rowwen Hze
Deze pagina is bijgewerkt op