De Limburger op het web

tante Bet

Tante Bet, de rubriek in uw krant waar plaats is voor een kritische noot, een toefje society-nieuws en een knipoog naar hotemetoten die zichzelf soms te serieus nemen. Tips? E-mail: redactievenlo@mgl.nl

Loopschoenen

De lente staat weer op de stoep. Dat merk je niet alleen aan de terrasjes die al voorzichtig de kop opsteken, ook de (ven)lopers zijn weer terug in het straatbeeld. We hebben ze een beetje gemist. Dat kwam natuurlijk door het winterweer. Vooral sneeuw en gladheid zijn funest voor lopers in de openbare ruimte. Zeker wanneer er niet wordt gestrooid, wat in onze gemeente meer beleid dan uitzondering is. Maar goed, daar gaan we nu niet over zeuren. Mijn man Harry was ook heel vrolijk begonnen om zijn beginnend bierbuikje van afgelopen carnaval weg te rennen. Maar dat was geen doen, zo blijkt nu. Nee, aan de conditie van mijn man ligt het niet. Het is voor Harry onmogelijk om een fatsoenlijk parcours uit te zetten. Om de haverklap moet mijn man langs opengebroken wegen of stoepen. En dan heb ik het nog niet over de stukken straten die door de vorst zijn weggeslagen. Rennen met hindernissen in Venlo dus, maar daar heeft mijn man geen trek in. Dus maakt Harry komende Venloop werk van zijn buikje, op de Parade, bij een tapkraan.

Loopschoenen 2

Mijn man had de loopschoenen nog niet bij het grofvuil gezet of hij moest uit de krant vernemen dat loopschoenen dé hit van de komende twee weken zijn. Iedereen in deze stad moet op loopschoenen gaan wandelen vanwege de Venloop, de organisatie van het evenement geeft het voorbeeld. Dus heeft de Venloopbaas, meneer Van Knippenberg, onder zijn maatpak een paar witte sportschoenen. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat net als de rest van Venlo ook het college de gympen onderbinden. Krijgen we onze sportiefste wethouder, meneer Testroote, toch nog op gympen. U weet dat hij al een heel wethoudersleven belooft om eens de tien kilometer binnen zijn ambtstermijn te rennen. Ik hoor hem al zeggen dat zijn ambtstermijn nog lang niet voorbij is, dus ben ik de laatste die bezwaar maakt tegen het feit dat meneer Testroote zijn inbreng voor de Venloop 2010 waarschijnlijk beperkt tot het geven van het startschot.

Loopschoenen 3

Met de groeiende populariteit van de Venlose loopschoen, kon het natuurlijk niet uitblijven. Daar moest een liedje van komen en dat is er nu. Hoewel, het is nog even wachten. Komend weekeinde wordt het nummer 'Pak dien loopschoen' officieel gepresenteerd. Het liedje wordt gespeeld door de dialectband Van Gelder. Het nummer is tegen een kleine vergoeding te downloaden op de site van de band, maar dat geld komt weer ten goede aan de stichting Energy4All. Die zet zich in om geld voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten in te zamelen. Minstens zo belangrijk is dat al die Venlopers een halve marathon lang hetzelfde nummer langs de kant van de weg horen.

Loopschoenen (slot)

Eigenlijk heeft het niets met loopschoenen te maken, maar alles met soldatenlaarzen. Ik heb het over de nieuwste mars die ons stedje sinds afgelopen weekeinde rijk is. Een echte Venloosche Huzaremars. Meneer Gé Deenen heeft het nummer ingezongen en deed het afgelopen vrijdag nog eens dunnetjes over in ons Huis van de Stad. Zo heeft Venlo in één week twee nieuwe nummers. Ook leuk voor de Venloop.


Deze pagina is bijgewerkt op