De Limburger op het web

Duo Bram & Ruud in 2002 gevormd door liedjesschrijver Frans Pollux

Het duo Bram & Ruud werd in 2002 gevormd door Frans Pollux, die de twee onafhankelijk van elkaar vroeg om het door hem geschreven nummer ’t Optochleed te vertolken. Het was het begin van een lange reeks successen.

Driemaal won het duo de Jocus liedjesavond: met ’t Optochleed (2002), Olms (2006) en Hallekiedallekiedeej (2008). Viermaal stonden Bram & Ruud in de finale van het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer (LVK): in 2003 (’t Optochleed, 3e plaats), in 2008 (De Kriebels, 1e plaats), in 2011 (Meneer de Pliessie, 4e plaats) en dit jaar (33 Daag, 2e plaats). Als duo maakten Bram en Ruud net geen elf jaar vol. In oktober wordt niettemin stilgestaan bij dat jubileum. Bram en Ruud sluiten niet uit dat ze rond die tijd hier of daar weer ergens samen op het podium staan. Net zo min als ze willen uitsluiten ook bij andere gelegenheden nog eens af en toe samen op te treden. Er liggen al een paar uitnodigingen.
Bram is sinds kort ceremoniemeester bij Jocus, een van de redenen waarom hij stopt met zingen. Ruud sluit niet uit terug te keren naar het podium. Met wie weet hij nog niet. „Niet alleen in elk geval”, zegt hij. „En ook niet met een vrouw. Een nieuw duo? Zou kunnen, als is er dan natuurlijk wel het gevaar dat het vergeleken gaat worden met Bram & Ruud.”

terug naar Bram & Ruud

Deze pagina is bijgewerkt op