Limburgs Dagblad op het web

Benefietconcert levert voorlopig 50 mille op

Van onze verslaggever

MAASTRICHT - Een compleet volksfeest met volop carnavalsstemming. In een bomvol feestpaviljoen op het Maastrichtse Vrijthof hebben gisteravond ruim 2.500 bezoekers met volle teugen genoten van het benefietconcert Help Limburg Oet de Drup. Een opperbeste stemming en een goed gespekte kas. En vooral om dat laatste, voor de slachtoffers van de watersnoodramp, ging het. De voorlopige opbrengst, ruim vijftig mille, wordt alvast overgemaakt op gironummer 777 van het Rampenfonds van het Rode Kruis.
Maar dat bedrag kan volgens de organisatoren nog aanzienlijk oplopen. Afgelopen nacht, na een muzikaal vuurwerk van meer dan vier uur, was nog niet bekend voor hoeveel geld aan consumpties was omgezet. In de loop van vandaag hopen de organisatoren de definitieve opbrengst bekend te kunnen maken.
De belangstelling voor het op voorhand al uitverkochte benefietconcert van gisteravond was zo groot, dat Omroep Limburg voor alle mensen die geen kaartje meer konden bemachtigen, het programma rechtstreeks in de ether bracht. Met een vlotte babbel introduceerden Lei en Ton Meisen een keur aan Limburgse artiesten. Na het spelen en zingen van het Limburgs volkslied door Swing Design zat de stemming er meteen in met een optreden door Veer Twie, voor wie Maastricht nooit meer stuk kan. Tussen deze ouverture en een daverende finale met Rowwen Hze passeerden vrijwel alle bekende Limburgse artiesten de microfoon: Sjef Diederen (met Geneet van 't leeve), Beppie Kraft, Jos Meessen, Wooden Chain, Duo Ammezaale, Nachroave, El Capsones, Fietsefreem, G Reinders, Ben Verdellen (die van zijn 'Mooder Maas' al ruim 8.000 cd's heeft verkocht), Ben Erkens, Swing Design , Trt in de Gt uit Sittard, Jo Smeets met zijn Peanuts en vocale medewerking van Anja Bovendeert, WW-Band, Ren Shuman, Triangel en het Maastrichts Salon Orkest met Andr Rieu.
Ruim vier uur lang feest, maar ook steeds weer een oorverdovend applaus en lawaai, waarbij de presentatoren Lei en Ton Meisen soms amper waren te verstaan. „Nog twintig dagen en dan is het carnaval,” riep Lei Meisen en dat hoefde je gisteravond in Maastricht geen twee keer te zeggen, want meteen stond de tent op z'n kop.

Gala

Ook vanavond is er ten gunste van de Limburgse slachtoffers van de watersnoodramp weer een dergelijk evenement. In dit geval in het (nog niet helemaal uitverkochte) Mecc van Maastricht met Benny Neyman, Lori Spee, Lee Towers, Sandra Reemer, Randy Hill, Amazing Trumpets, Terry Rogan, Cantus Ex Corde, Angelina Meyer, Ziesjoem en een Las Vegas Show. Verder geeft - k vanavond - Rob de Nijs een benefietconcert in de Sittardse stadsschouwburg.


Deze pagina is bijgewerkt op