NUUW BIKS

GEMENGD MANNENKOOR


Het Nuuw Biks Gemengd Mannenkoor kwam uit Hilvarenbeek. Het koor bestond uit elf mannen en ontstond aan het begin van de jaren tachtig als gezelligheidsclubje. Na een zangoptreden in Antwerpen werd het een echt koor. Het twaalftal heette gemengd omdat de figuren en stemmen in het koor ver uitelkaar liggen.
Het gezelschap zong alleen liedjes in het Biks dialect. Deze versjes werden vooral gemaakt door tekstschrijver Michiel van der Sanden en componist Harry Al. De laatste begeleidde de zangers op accordeon en keyboard. Een enkele keer werd het koor ondersteund door externe muzikanten. Het N.B.G.M.K. trad vooral op tijdens het carnaval en bij feestelijke evenementen. Voor het plaatselijke Liekesfist werd ieder jaar een eigen nummer gemaakt.
Begin 2006 stopte het Nuuw Biks Gemengd Mannenkoor dat bestond uit Harry Al, Paul van Berkel, Wil Doedee, Louis Geraerts, Ad van Gestel, Herman van Hest, Karel de Hond, Rochus Kok, Gerrit Koster, Michiel van der Sanden en René Vermeiren.
Het ensemble schiep bij hun 'pensionering' nog een website waarop de belevenissen van de afgelopen twintig jaar zichtbaar en hoorbaar werden gemaakt.


DISCOGRAFIE:

CD:

"Un aorigheidje" (eigen uitgave, 1997)

Deze pagina is bijgewerkt op