Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Ook deze aflevering weer nieuws over verschenen Cd's in Brabant.

Viermaal CD presentatie "Tussenland" door Ger Coppens uit Boerdonk.
Op 12 november was de eerste presentatie van de nieuwste CD "Tussenland" van Ger Coppens in Gemert. Op 19 november volgde Beek en Donk en op 10 december St.Anthonis (zelfs tweemaal op een dag), en iedere keer weer uitverkocht!! In Brabant is er gelukkig geen belemmering om een kaartje te kopen voor een CD presentatie. (iets waar men in Limburg jaloers op zou moeten zijn).
Op 11 november werd er eerst een heuse try-out gehouden waarbij het idee voor de presentatie uitgeprobeerd kon worden. Op 12 november werden eerst 's morgens programmamakers van Lokale Omroepen en winkeliers in besloten omgeving door Ger ontvangen, zodat er alle ruimte was om met deze en gene te "buurten" en van hieruit kon men later naar de presentatie. Om 14.30 uur zou de presentatie beginnen maar 12.45 uur !! was al menige fan in de zaal om de meest geschikte plaats uit te zoeken.
Maar dan de CD "Tussenland" waarvan Ger zelf schrijft : "ik hoop dat deze CD iets kan betekenen voor wie hem wil beluisteren". Tussenland staat eigenlijk synoniem voor Boerdonk de plaats waar zij misschien weg zou willen, maar nooit kan.
Ger begon de presentatie samen met Ad van Overdijk met eerst een aantal liedjes van eerdere Cd's, waarna er overgestapt werd naar de nieuwe liedjes van Tussenland. Ad van Overdijk (conga's en drums) is al geruime tijd vaste begeleider bij optredens en heeft uiteraard bij de CD zijn steentje bijgedragen, met nog enkele studiomuzikanten meer.
Heel bijzonder aan het nummer Tussenland is dat hierbij een orkestband uit 1995 gebruikt is van een liedje dat toen "van Vrouw tot Vrouw" heette. Verschillende mensen vonden het zonde dat de melodie maar een keer gebruikt werd. En zodoende werd er een compleet andere tekst op gemaakt. De gitaar werd toentertijd door Jos van Lieshout bespeeld. Jos had toen beloofd, dat hij bij een volgende CD weer mee zou doen, maar toen het zover was, bleek hij dat hij korte tijd geleden overleden was. Als je met deze wetenschap het nummer dan te horen krijgt, heeft het in een keer een grotere waarde. Toehoorders bij Ger Coppens hoeven nooit te vragen, hoe dat zij aan haar liedjes komt, want dat wordt steeds op haar eigen manier van tevoren uitgelegd.
Ik heb het genoegen gehad om 8 dagen tijd driemaal een optreden mee te maken, en als je dan terugdenkt is het, driemaal hetzelfde repertoire, driemaal dezelfde verhalen tussendoor, en toch was het iedere keer anders!!.
En ik ben niet de enigste, er waren fans die op 12 en 19 november maar ook 10 december present waren.
Kortom "Tussenland"is een aanrader voor iedereen, die kan luisteren!
Info en distributie: Jan Coppens Elektro Boerdonk tel 0492-46 24 53 fax 0492- 46 55 29

Ad de Laat prijs voor Peter Aarts uit Deurne
Op 10 december werd de Ad de Laat prijs 2000 uitgereikt aan Peter Aarts. De uitreiking vond plaats tijdens de Dialectmarkt die gehouden werd in de Durpsherd te Berlicum.
Peter Aarts brengt al 25 jaar liedjes in het dialect uit de Peel. De Ad de Laat prijs is vernoemd naar de in 1995 overleden vertolker van het Brabantse lied.
Tijdens de dialectmarkt waren er op 3 podia optredens van maar liefst 22 brabantse artiesten, zodat de uitreiking plaatsvond in aanwezigheid van heel veel collega's uit het brabantse land.
De markt was ook een echte markt, want in de foyer van de Durpsherd stonden echte marktkramen, waar Cd's, boeken platen e.d. te koop werden aangeboden, en in 3 zalen de diverse optredens, waarbij niemand last van elkaar had.

Nieuwe dubbel kerst CD "Van goeie wil"
Op 3 december werd in de serie Brabants op z'n Best deel 10 gepresenteerd die de titel "van goeie wil" meekreeg. Het is een dubbel kerst Cd, met 19 kerstliedjes en 15 kerstverhalen en gedichten.
Distributie"Music Net Visco CD 1833 JV

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S.B.M.
p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

Tegenwoordig kunt U mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/
en Uw email kunt U sturen naar troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op