Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Deze keer een mini-rondje , niet omdat er geen nieuws zou zijn , maar omdat we deze keer tijd tekort komen.
Maar om te beginnen wil ik toch even terugkomen op de CD "Calore" van Hennie Korsten uit Rosmalen. (zie Ruud's Music Magazine 5). De reakties op de CD liegen er niet om, zomaar een greep.
Een collega gitarist: "deze nummers worden met GEVOEL gespeeld, nee er worden niet alleen de noten gepeeld, maar er zit heel veel GEVOEL bij."
Een radiopresentator: "Ik krijg regelmatig instrumentale CD's aangeboden en dan heb ik het na 4 of 5 nummers wel gehad, maar deze draait tot en met nr 15 (laatste), en dan drukken we op de repeatknop. Deze CD verveelt niet".
Een fan van het werk van Hennie Korsten: "Ik zat te werken toen de CD voor het eerst opgezet werd en bleef doorwerken tot track 10 te horen was. Toen kreeg ik het gevoel dat er met dit nummer iets speciaals aan de hand was. Later bleek dat deze track "Dreaming my Dreams" opgedragen was aan Clara, die 26 jaar aan de zijde van Hennie stond en veel te jong naar een andere wereld ging".
Uit alles blijkt dat het niet altijd de teksten zijn, die mensen weten te raken, maar dat ook het gevoel en de warmte (Calore) hetzelfde weten te doen.
CD "Calore" AMR/SSR -355301
Info en Distributie: Hennie Korsten, Session Sound Recording Studio 073-521 67 74

Demo CD van Die Twee
over de Elfde September.

Die Twee uit Schaijk bestaande uit Willemien Lips en Yvonne Bekkers hebben een demo CD opgenomen met het nummer "de Elfde September". Gewoonlijk brengen Die Twee brabants dialect, maar dit nummer is nederlandstalig en je krijgt kippenvel als je de tekst leest en als je de CD hoort weer en dan wordt je STIL. De tekst is geschreven door de moeder van Yvonne, die in de Tweede Wereldoorlog meemaakte hoe een trein door Duitse vliegtuigen werd beschoten, ook rookwolken en vuur. Ook toen kwam de aanval uit de lucht en was er geen vijand te zien.
"September de elfde
is nooit meer hetzelfde
De rust werd wreedaardig verstoord
Toen vliegtuigen crashten
in het hart van het Westen
De ziel van New York werd doorboord"
Die Twee proberen niet om via deze demo naam te maken, maar vinden dat de tekst door "iedereen "gehoord moet kunnen worden. Het lied is het waard, de meeste mensen die ik het liet horen kregen ook kippenvel en bleven STIL.

Kort nieuws

Ad de Laat prijs voor Lya de Haas.
Op 13 oktober mocht Lya de Haas uit Vinkel de Ad de Laat prijs in ontvangst nemen temidden van publiek en de nodige collega artiesten. In het volgende rondje laten we Lya zelf aan het woord over deze prijs.

CD "Van Ujese Komaf"
van Josefien Dortmans.

Op 30 september presenteerde Josefien haar tweede CD als opvolger van "M'n Twedde Jeugd".
Ook op deze CD komen we het volgende rondje terug en dan gaan we ook aandacht besteden aan de derde CD van Kwartjesvolk uit Zeeland (de plaats) die op 2 en 3 november gepresenteerd zal worden.

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S.B.M.
p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/ en Uw e-mail kunt U sturen naar troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op