Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Zoals de vorige keer geschreven kom ik deze keer terug op de meest recente CD van Annelieke Merx uit Erp, die op 7 april j.l. gepresenteerd in de Zaal Ter AA.

CD “Leeveslust” in de serie Brabants op z’n Best deel 12.
De Cd presentatie had ik gemist en daarom op een maandagavond op bezoek bij de hoofdpersoon van de CD. En binnen 15 minuten na binnenkomst bij Annelieke is me al heel veel duidelijk wat met de CD te maken heeft. De plaats waar de foto’s gemaakt zijn die in het boekje gebruikt zijn, verschillende onderwerpen van liedjes zijn te bezichtigen, maar bovenal is de gezelligheid (de leeveslust) duidelijk aanwezig. U kent het wellicht, ergens zitten te praten, het gevoel hebben dat je er nog maar net bent en dan ontdekken dat je al drie uurtjes verder bent.
En ik kan nu iets meer over de presentatie op papier zetten.
De presentatie was een live optreden met begeleiding van het Roel Jongelen Combo, met nog als extra het Kinderkoor Erp o.l.v. Sonja v.d. Elsen en de Dansgroep de Uiltjes o.l.v. Ria Bijvelds.
En de eerste CD werd nu eens een keer niet uitgereikt aan een notabele maar aan het buurmeisje Sil van Hek.
Sinds het verschijnen van haar eerste CD “Nevel” (die gedeeltelijk nederlandstalig was) heeft Annelieke wat het repertoire op CD “Leeveslust” betreft 100% gekozen voor het dialect. De keuze heeft te maken met haar publiek, dat steeds weer vroeg om het brabantstalige lied en haar eigen liefde voor het brabantse dialect.
Als 17 jarige was Annelieke begonnen in het dialect, liet dit vervolgens los en keert nu jaren later weer terug naar het Brabants. Nu is het niet zo dat zij nu nog maar uitsluitend in het dialect zingt, nee zij zingt nog steeds ter gelegenheid van allerlei festiviteiten verschillend repertoire. Zij vindt de melodie ontzettend belangrijk en heeft gemerkt dat de combinatie Country en Brabantstalig een hele goede is. Door in het begin veel op te treden met o.a. amusementsorkesten blijkt achteraf een hele goede basis gelegd te zijn, om tijdens een optreden verschillende “kanten” op te kunnen. Vooral als je op kunt treden “tussen de mensen” wat Annelieke heel graag doet.
Op de CD zijn 14 liedjes terug te vinden die wat onderwerp en sfeer eigenlijk allemaal iets te maken hebben met de titel Leeveslust, en als je van het dialect houd een lust voor het oor.
CD “Leeveslust” Visco CD 1835 JV
Distributie:Pink Records
Info: Annelieke Merx 0413-211953/06-51815148 of email info@anneliekemerx.nl of kijk op de site http://anneliekemerx.nl

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S(amenwerkende) B(rabantse) M(uziekprogramma’s). p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/ en Uw e-mail kunt U sturen naar troubadours@planet.nl


Deze pagina is bijgewerkt op