Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Na een uitgave gemist te hebben i.v.m. vakantie weer terug met een Rondje en met nieuws!! Er zit het een en ander aan te komen op Brabants Dialectgebied wat CD’s betreft. Allereerst wat nog moet komen. Op 7 december a.s. zal Marie-Christien Verstraten haar derde CD gaan presenteren, maar dan een Kerst-CD die als titel mee zal krijgen “Efkes sto de wirreld stil”
De presentatie vind plaats in Partycentrum De Schakel in Volkel en begint om 20.00 uur. Voor meer info:0413-27 42 50

Op 1 december a.s. zal naar alle waarschijnlijkheid de presentatie plaatsvinden van de Kerst-CD van Lya de Haas. De titel was op dit moment nog onbekend evenals het juiste tijdstip. Mocht U toch meer willen weten, kunt U mij bellen of mailen (zie onderaan Rondje).
Zo was er jaren maar 1 echte Kerst-CD, zo krijgen wij er Brabant maar liefst 2 bij in een week tijd.

CD “Nim d’n tijd” van Die Twee.
Op 6 oktober j.l. presenteerde Die Twee uit Schaijk hun eerste CD in Partycentrum de Raaf in Schaijk. Bij deze presentatie ben ik niet geweest, maar van kenners heb ik begrepen dat het een bijzonder sfeervol gebeuren was. En dan te bedenken dat het Partycentrum uitpuilde van publiek!!! Van een van die kenners kwam de opmerking “het eerste pluspunt is dat zij nog kunnen zingen ook” Die Twee zijn Yvonne Bekkers en Willemien Lips, waarbij Yvonne geboren en getogen is in Schaijk en Willemien geboren is in Volkel maar al haar halve leven in Schaijk woont. Die Twee werd een ’n duo op de Moeslandse pronkzittingen ruim twee jaar geleden en omdat ze steeds meer gevraagd werden zijn ze zelf liedjes gaan “maken”. Tevens heeft de moeder van Yvonne, Doortje Bekkers een groot aantal teksten geschreven. Op Brabants Dialectgebied is het een echte aanrader.
Distributie:Yvonne Bekkers 0486-46 28 69
Willemien Lips 0486- 4630 38

CD “ Vur ieder die ’t heure wil” Bets van Linder.
Op 29 september j.l. hield Bets van Linder uit Veghel haar eerste CD ten doop. Bets van Linder werd geboren in Geffen, maar woont sinds haar huwelijk in Veghel. Nadat haar drie kinderen wat groter geworden waren heeft Bets ongeveer 10 jaar geleden haar gitaar weer opgepakt en speelt en zingt nu liedjes in het Brabants dialect. Zij is een grote fan van Ad de Laat en dat blijkt o.a. uit het nummer “Standbeeld Ad de Laat”. Ook Bets heeft de variatie in onderwerpen weten te vinden (net zoals Die Twee) en ook deze CD kan of mag niet ontbreken bij de liefhebber van het Brabants dialect.
Info: Bets van Linder: 0413- 36 45 54

Kort ander nieuws:
Reeds eerder verscheen van Nico van de Wetering uit St.Oedenrode de CD’s “10 Jaor Nico van de Wetering” en “ Nico van de Wetering ….zingt Thieu Sijbers” . Voor meer info http://www.brabants-dialect.nl of mail naar nvandewetering@chello.nl

Ad de Laat prijs voor de Sjawi’s uit Valkenswaard.
Op zaterdag 6 oktober j.l. werd de Ad de Laat prijs uitgereikt aan de Sjawi’s uit Valkenswaard. Daarover in het volgende rondje meer en misschien is dan ook iets meer bekend over de Vergulde Klomp die ook jaarlijks uitgereikt wordt.

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S.B.M.
p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook vinden op http://dit.is/oscarhovens/ en Uw e-mail kunt U sturen naar troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op