Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

CD project Limburg ontmoet Brabant

En dan zeg je ja tegen het idee een CD te gaan maken met Limburgse en Brabantse artiesten en voordat je het goed en wel weet zit je er midden in. Middenin afspraken maken met de diverse artiesten over aanleveren demo, wanneer men tijd heeft om in te zingen en in de studio zijn bij de opnames van de zowel Limburgs- als Brabantse artiesten. Even voor alle duidelijkheid de CD betreft “Limburg ontmoet Brabant” die opgedragen zal worden aan radiocollega Giel Verhaegh die in november j.l. overleed. Met Giel is het plan nog doorgesproken (n week voor zijn overlijden) en hij en niemand anders heeft twee lijstjes samengesteld, een van Limburg en een voor Brabant. Eerlijk is eerlijk, terwijl het project al geruime tijd liep heb ik zelf met Maria en Rene gebeld en gevraagd of zij aan de CD mee wilden doen. En toen was het muzikale “plaatje” rond Giel ingevuld. Het mede managen van Krajovjanka, het 10 jaar organiseren van het Monikatreffen en zijn presenteren van de Limburgse en Brabantse artiesten bij de Lokale Omroep is op een muzikale manier allemaal terug te vinden op de CD die op 15 juni a.s. vanaf 14.00 uur gepresenteerd zal gaan worden in de Oranjerie te Roermond. De presentatie zal zijn op een manier die Giel bijzonder wist te waarderen (en Giel niet alleen, zoals U uit de Rondjes Brabant(s) uit het verleden kunt weten) n.l. de artiesten brengen hun nummers live onder begeleiding van live muzikanten. Ikzelf heb het wel eens kort beschreven als: licht uit, spot aan en genieten!!.
Van Brabantse kant doen aan de CD mee, Marie-Christien Verstraten (Volkel), Ger Coppens (Boerdonk), Gerard van Kol (Liessel), Martin de Barbanson (Heeswijk-Dinther), Peter Aarts (Deurne), Lya de Haas (Vinkel) en Hennie Korsten (Rosmalen).
Om een klein beetje in de sfeer te komen de tekst van de bijdrage van Marie-Christien Verstraten.

’t Leve
Elke dag wel iets te viere
’n kinderlach, ’n klein gebaar
m goud en glitter wil ik ‘t siere
leven is, leven is,
zo wonderbaar

Plukt d’n dag vol optimisme
mrge kan ’t anders zn
Begroet oe eige in de spiegel
en zegt dan, zegt dan,
blij da’k er ben.

Toekomstdrome, realisme
weemoed aon de tijd van toen
en as ik opnijt nog moes beginne,
dan zou ik alles, zou ik alles
’t zelfde doen.

Refrein: ’t leve, ’t leve
               ’t is ’n fist aon ons gegeve
               leve, ‘t leve
               ’n partijke vur jou en mn
               leve, ’t leve
               ik heb ’t zo vur niks gekrege
               leve, ’t leve,
               ja elken dag, is er inne van mn

Dit is een van de in totaal 17 nummers die op de CD “Limburg ontmoet Brabant” terug te vinden zal zijn, die verder als bijzonderheid heeft dat in principe alle nummers nog niet eerder op CD te koop waren. De opbrengst van de CD gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds t.b.v. de Kankerbestrijding.
Mocht U de CD op voorhand willen bestellen: Maak € 15,99 plus € 2,00 voor porto e.d. over naar 17.08.87.294 t.n.v. Limburg ontmoet Brabant/ Oscar Hovens onder vermelding van adres en postcode en U krijgt de CD meteen na 15 juni thuisgestuurd.
Het volgende Rondje Brabant(s) zal weer info over nieuwe CD’s en dergelijke bevatten.

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met:
S(amenwerkende) B(rabantse) M(uziekprogramma's)
p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook bereiken op troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op