De Gelderlander op het web

Dialectpop en Belg op
Oploos aanfietsconcert

Door onze verslaggever

OPLOO - Vledder neemt komende zondag bezit van de openbare weg in Oploo. Op de Grotestraat geeft de uit deze streek komende dialectpopgroep een zogenaamd 'aanfietsconcert'.

"Iedereen die zin heeft om per fiets of lopend langs te komen, is welkom. Het optreden is gratis. Het hele gezin kan aan zijn trekken komen, want we hebben een springkussen voor de kinderen", zegt zanger Vin Baltussen van Vledder uitnodigend.
Het was aanvankelijk de bedoeling dat Vledder afgelopen weekeinde zou optreden in Oploo. Maar dat concert is in verband met de concurrentie van de kermis een week verzet.
"Het is de bedoeling dat we zondag even anderhalf uur lekker vlammen", aldus Baltussen die er duidelijk zin in heeft.
Het laagdrempelige optreden begint rond 11.00 uur en is het slot van een acht optredens omvattend toertje dat Vledder de afgelopen tijd in de regio gedaan heeft. Markante gast tijdens deze concerten was de Belgische postbode Jean uit de commercial van het biermerk Das. Jean maakt ook zondag zijn opwachting.
"Hij is een heel los figuur, gaat heel relaxed met zijn publiek om. Jean kan absoluut niet zingen, maar hij zorgt voor het cabaret-onderdeel van ons programma. Met hem spelen we enkele simpele smartlappen. Na een wat onwennige beginperiode loopt de samenwerking tussen hem en ons inmiddels goed", aldus Baltussen.
Vledder is het vervolg op Oef. Deze band ging verleden jaar ter ziele.
Baltussen: "Het verschil tussen Vledder en Oef is groot. Vroeger maakten we met Oef folk, nu gaat het meer de rock- en popkant op. We brengen ook texmex en psychedelische muziek en rap. Doordat we nu toetsen gebruiken, klinken we anders. We zingen overigens nog steeds in het dialect."

Vledder speelt zondag 22 juni op de Grotestraat in Oploo. Aanvang: 11.00 uur. Gratis toegang.

terug naar Vledder

Deze pagina is bijgewerkt op