Ruud's Music Magazine op het web

Rondje Brabant(s)

door Oscar Hovens

Truijke Simmers, Scharrelhen, Jans en Lieneke.
Het zal U waarschijnlijk allemaal niets zeggen, maar het zijn creaties die terug te vinden zijn op de CD “ ’n Gevuul “ van De Die en Ik uit, laten wij het gemakkelijk houden, Dinther.
De Die en Ik is een trio dat tegenwoordig bestaat uit Gerdie van den Heuvel, Bert van Dinther en Wilhelm van de Wijgert. Zes jaar geleden is het allemaal begonnen met Gerdie en Wilhelm, later kwam daar Rico van Hooren bij en was het trio compleet. Onlangs heeft Rico afgehaakt en kwam daar Bert voor in de plaats. Voor de CD heeft Rico wel nog het nodige bijgedragen en ook bij de presentatie was hij er gewoon bij. En zodoende werd een CD van een trio gewoon met zijn vieren gepresenteerd.
De Die en Ik behoort tot die groepen die heel moeilijk te omschrijven zijn, je moet ze gewoon gezien hebben. Je mist natuurlijk bij luisteren naar de CD de mimiek, de kleding en alles wat er nog meer op de bühne gebeurt en te zien is, maar er blijft meer dan genoeg over om van te genieten. En dat genieten is dan helemaal PUUR. Behalve de typetjes zoals hierboven genoemd staan er ook nog “gewone” liedjes op de CD.
Zoals bij de meeste Brabantse Dialect-cd’s is ook deze CD in eigen beheer uitgegeven en kunt U meer info krijgen bij: Gerdie van den Heuvel 0413-29 24 97 maar ook een bezoek op internet is aan te raden omdat dan b.v. Truijke, Scharrelhen e.d. te bekijken zijn. U kunt ze vinden op www.dieenik.nl .

CD “Spelenderwijs” van Diniëtte Konings uit Lieshout.
Nee de CD is nog niet uit, maar zal op 14 september a.s. gepresenteerd gaan worden en wel om 14.30 en 19.30 uur in Dorpshuis Tejater, Grotenhof 2, 5737 CB te Lieshout.
De Cd is de opvolger van de CD “Zonder Franje”en anders als de titels doen vermoeden gaat het hierbij echte Brabantse dialectnummers die allemaal door haarzelf geschreven en gecomponeerd zijn. Volgens het persbericht zal de CD zeer gevoelige en rustige liedjes over de bijzondere en aangrijpende momenten uit het leven bevatten. Ook is er de afwisseling in muziekstijlen, rustige ballades, blues, country en zelfs onvervalste rock en roll. En zoals gebruikelijk in Brabant zullen de liedjes live gepresenteerd worden onder begeleiding van
ook in dit geval van Hennie Korsten met zijn Combo.
Kaartjes ( € 4,00) zijn te reserveren via 0499-422 878 of 0499-422 582 of per email diniette@chello.nl . Voor meer informatie kunt U ook nog terecht op www.diniette.nl

CD “Limburg ontmoet Brabant”.
Ik heb wel eens horen vertellen dat het maken van een CD gelijk zou staan aan een zwangerschap en de presentatie aan een bevalling. Nu kan ik volmondig beamen dat het KLOPT, en daarom waren er bij mij in het radioprogramma meteen na de presentaties beschuit met muisjes, alleen de kleur van de muisjes was een probleem, want was het nou een jongetje of een meisje ?.
Ik wil nog eenmaal opmerken dat alle nummers (17) op de CD op een na nog niet te koop op CD waren in de uitvoering van de betreffende artiest en dat opbrengst van de CD volledig naar het Koningin Wilhelmina Fonds gaat t.b.v. de Kankerbestrijding.
Mocht U de CD willen bestellen maak dan € 15,99 plus € 2,00 voor porto e.d. over naar 17.08.87.294 t.n.v. Limburg ontmoet Brabant/Oscar Hovens en U krijgt de CD na ontvangst van Uw betaling per post thuisgestuurd.

Voor meer informatie en reacties kunt U kontakt opnemen met: S(amenwerkende) B(rabantse) M(uziekprogramma's) p/a Oscar Hovens, Duiker 14, 5751 RL Deurne, tel. 0493-31 40 09.

U kunt mij ook bereiken op troubadours@planet.nl

Deze pagina is bijgewerkt op