Eindhovens Dagblad op het web

Genoeg sterren in Reusel

REUSEL – „Als je in de bieb het boek ’Bladella wordt kampioen’ vindt, dan weet je zeker dat je bij de afdeling sprookjes bent.“ Een van de vele grappen en grollen tijdens de Krekwakwo Sterrenshow afgelopen weekeinde in Reusel. Tijdens twee uitverkochte avonden konden carnavalsliefhebbers vrijdag en zaterdag weer volop genieten van lokale en Brabantse talenten op het gebied van tonpraten, bandparodie en cabaret.

Ook deze veertiende editie mag weer zeer succesvol genoemd worden, alhoewel de vrijdagavond aanvankelijk wat narigheid kende. Even na de polonaise door prins Karel den Urste, adjudant Patrick en de raad van elf ontstond er achter in de zaal opschudding toen een van de leden van de raad van elf onwel werd en flauwviel. Tonprater Gerard van Avendonk bleef kalm. Hij wist zijn buut rustig voort te zetten en er ontstond geen paniek. Het ’raadslid’ mocht na een controle in het ziekenhuis naar huis; hij maakt het inmiddels goed.
De Sterrenshow bleek erg goed opgebouwd te zijn. Na de sympathieke aankondiging van gastvrouw Sandra van Limpt en gastheer Bert van Laarhoven mochten Anke Jansen en consorten het spits afbijten. Geen geringe opgave. Als Feestteam wonnen deze drie Reuselse meiden met hun bandparodie het jeugdcarnaval. Het publiek raakte langzaam in de juiste stemming toen Jasper van Gerwen als een van de zeven dwergen het publiek een alternatieve blik gunde op het sprookjesbos en zijn bewoners. De buut van Reusels talent Gerard van Avendonk kende enkele echte knallers, maar het middengedeelte was wat te langdradig voor velen en de stemming zakte in. Ook het genoemde incident deed zijn optreden geen goed. Petje af daarom voor zijn prestatie. Met name de grap over de blauwe ballen van het rotonde-kunstwerk ’Haasje over’ maakte veel goed.

Moeite
Nou is de vrijdagavond traditiegetrouw de moeilijkste avond voor de deelnemers. Allereerst is er de spanning van de ’premičre’. Anderzijds leert de ervaring dat het publiek op zaterdag – morgen kunnen we uitslapen – vaak wat jonger is. Dan spreken hele vriendengroepen af en wordt er meteen flink losgegaan. En, alhoewel wat langzamer, kwam de stemming er ook vrijdagavond goed in. Het niveau van de acts steeg gaandeweg de avond alleen maar en het publiek werd steeds enthousiaster. Hein en Mark van Eekert als Heino de vrachtwagenchauffeur en Rubber Duck wisten een mooie show weg te geven. Alleen al de mimiek van de heren was voldoende voor menige schaterlach. Harrie Boudewijns kreeg zijn publiek zonder schijnbare moeite aan het swingen en dat zie je niet zo vaak bij bandparodisten. Ook het betrekken van mensen uit het publiek werd gewaardeerd. Rien Bekkers als brillenmaker besloot zijn voortreffelijke optreden met de leuze; „Of ge nen bril op hebt of lenzen? ge kunt altijd contact hebben met andere mensen.“
Klapper van de avond was Andy Marcelissen met zijn ’Kerstverhaal“ waarmee hij in 2004 de kampioenstitel behaalde. Zijn vertelling van dit deel uit het Nieuwste Testament was werkelijk hilarisch. Erg relaxed gebracht ook. Cabaretgroep De Noot tenslotte sloot de avond af. Het liedje over lachtherapie werkte erg aanstekelijk. Menigeen kreeg de slappe lach, en dat waren niet allemaal vrouwen.

terug naar M'n Bruur z'n Bruur

Deze pagina is bijgewerkt op