Brabants op het web

Voor u beluisterd:
Drie nieuwe cd's van
drie trio's in 't Brabants

Waizennutmar: Hèndig Uitgevalle
Een nieuwe frisse cd met veel afwisseling in mooi dialect. Vijftien liedjes over Beek en Donkse plaatsen en plekskes, over kaarten, Bavaria, trappistenbier en de Mariabedevaart, over het navigatiesysteem en 'n goei weefke om maar wat te noemen. "Blij dè-`k Brabander ben" zou men indachtig deze cd kunnen denken. Waizennutmar is een muzikaal driemanschap bestaande uit Tonny van de Graft, Piet van de Laarschot en Mart Timmers. Eerder maakte deze groep de cd's Hort es, Liedjes langs den Donckdijk en Streuf of mölleke pap.

De Kachel aon: Tussen Zult en Cult
Het is goed dat het Helvoirts trio 'De Kachel Aon' een eerste cd heeft uitgebracht, want Helvoirt behoorde tot de blinde vlekken op de muzikale dialectkaart van Noord-Brabant. De groep bestaat uit Angelique Cornelissen, Corné van Hout en Toon van der Zanden. Vijftien liedjes, zeer uiteenlopend van aard, staan er op de nieuwe schijf. Van kabouterkes tot opa's en oma's. Eigentijdse onderwerpen op humoristische wijze verwerkt. Eigenlijk is `De Kachel aon' een groep die een dvd verdient, omdat het trio een act maakt van elk lied. De carnavaleske oorsprong van de groep valt terug te proeven.

Trio Vis in pittige zure saus: Van wie zaide gai'r failuk ene?
Achter dit trio gaan Petry Gamers, Jan Marcelissen en Piet Zijlmans schuil. Zestien eigen liedjes in de thuistaal van Raamsdonksveer werden uitgebracht op de cd Van wie zaide gai d'r failuk ene? Deze nieuwe loot aan de Brabantse dialectstam heeft een hoog carnavalgehalte, maar er staan ook aardige liedjes op over 't Durrupke en de Theodorusschool, over Daanse bai Tinuzze, De waotertore en De ouwe have. Mooi is het openingslied Ut Fèèr ik zai'r gebore. Zeker een bijdrage aan de juiste sfeer voor de dolle dagen.


Deze pagina is bijgewerkt op