Rond de Linde op het web

Petazzie is carnavalscircuit ontgroeid

Woensdag 26 en donderdag 27 november j.l. speelde Petazzie mi screwsaws voor een uitverkochte theaterzaal in Het Klooster. De time-out van 8 jaar die het Helmonds kwartet ingelast had omdat, zoals ze zelf uitleggen, er drie petazziekes bij kwamen, heeft hen verder gerijpt.

Dat de opkomst belangrijk is hebben ze onthouden uit hun carnavalsverleden. Schitterend was hun vondst om door een zijdeur op te komen, terwijl hun dames natuurlijk nog niet klaar waren. Hun quiz met het Nuenense publiek brak het ijs en na een minuut hadden ze de zaal in hun zak en was alle aandacht op hen gevestigd. Dit ondanks de prijs van 38 Euro voor een frikadel, die ze hadden gegeten bij een Nuenens sterrenrestaurant.
Ook de opkomst na de pauze met enkele slagwerkers van de Koninklijke Stadsharmonie Philoteunia uit Helmond was een mooie vondst.
Het vette en soms aangedikte Helmondse dialect, vooral van de twee dames van het kwartet, vormt al jaren de garantie voor het succes van Petazzie mi screwsaws.
Daarnaast zorgen het muzikale niveau, de herkenbare dingen uit het dagelijkse (Helmondse) leven, de overbelichting bij enkele sketches zoals de persiflage op de Duitse schlagerzanger Heino en de perfecte timing, voor een avondje uit dat vele bezoekers nog lang zal heugen.
Dat is ook de reden dat de bekendheid van het Helmonds kwartet zich uitbreidt als een olievlek vanuit Helmond.

Gezien in de theateraal van Het Klooster op 27 november j.l. door Gerrit van Ginkel
terug naar Petazzie

Deze pagina is bijgewerkt op