Stadsnieuws

D Weekkrant op internet

Lofzang Veulpoepers

Tilburg In de jaren 70 en 80 was het anarchistisch feestorkest RK Veulpoepers BV een Brabants fenomeen met landelijke uitstraling. Zanger/tekstschrijver Zjef Naaijkens schreef een boek over dit speciale tienkoppige muziekgezelschap. Op 29 oktober wordt het gepresenteerd in 013 Popcentrum op een muzikale avond. Lezers van Stadsnieuws maken kans op vrijkaarten.
Ter gelegenheid van het verschijnen van 'Zout bier in Den Egelantier De legende van de RK Veulpoepers BV' bij uitgeverij De Geus, komt er een 'Lofzang op RK Veulpoepers BV'. Een keur van artiesten geeft een eigen uitvoering van een nummer uit het repertoire van de Veulpoepers. Ze worden begeleid door een orkest met strijkers en blazers. Acteur Frank Lammers presenteert de avond en er worden historische videobeelden vertoond. Soloartiesten zijn onder anderen Armand, Gerard van Maasakkers, Frank Lammers, Nol Havens, Ferry van de Zaande en Eefje Wentelteefje, De Deurzakkers en Frank van Pamelen. De groepen Bots, Las, Elmas en The Monotones treden ook op met een eigenzinnige versie van een Poepersnummer. De avond wordt afgesloten met DJ Wizard.
De band RK Veulpoepers BV was van 1976 tot 1982 de trekker van verschillende culturele initiatieven in Hilvarenbeek en Tilburg, zoals Lieve Hemel, Bikse Fiste, Kollektief Kaffee Den Egelantier, Leipparkfestival, Fanfare van de Eeuwigdurende Bijstand en Theater Noorderligt, de voorloper van 013. Het is dan ook niet vreemd dat de 'Lofzang' een benefietavond wordt. De artiesten werken belangeloos mee, net als 013. De opbrengst gaat naar Stichting Raakveld, creatieve werkplaatsen voor mensen met een beperking. Deze stichting is het initiatief van het echtpaar Zjef Naaijkens en Loutje Bosch en is doende een zorgtheater te starten waar mensen hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze kregen hiervoor al de provinciale Integratieprijs en de Tilburgse Solidariteitsprijs.
Zie ook www.raakveld.nl.

terug naar RK Veulpoepers BV

Deze pagina is bijgewerkt op