Boxmeers
Weekblad

Dé Weekkrant op internet

Harde Kern: Uit vriendenclub ontstaan

Smartlappenkoor De Harde Kern is zeven jaar geleden ontstaan uit een vriendenclub. In het begin met circa 25 mensen, na een flinke groei de afgelopen jaren een gezelschap van zo'n honderd zangers en zangeressen én vier muzikanten.
De Harde Kern heeft onder meer opgetreden bij de opening van de Nijmeegse Vierdaagse, voor de radio in het programma Koning te Rijk en voor het televisieprogramma Korenslag van Hennie Huisman.
Het Boxmeerse smartlappenkoor staat onder leiding van Gerard van Beuningen en is een graag gezien gast op festivals. Het repertoire bestaat uit meezingers van Hollandse zangers en zangeressen als Jan Smit, André Hazes en Corrie Konings. De bekende levensliederen dus van jaren gheleden en nu. In het dialect of algemeen beschaafde Nederlands. Een klein deel bestaat ook uit Engels of Duits repertoire.
Hoewel een duidelijk ander repertoire dan het Weijerkoor en het Boxmeers Vocaal is de korenmiddag Boxmeer Zingt een uitstekend initiatief, vindt Van Beuningen.
De wekelijkse repeties van De Harde Kern vinden plaats in clubhuis 't Centrum aan de Steenstraat op dinsdagavond vanaf 20.30 uur.

terug naar De Harde Kern

Deze pagina is bijgewerkt op