Het Brabants Dagblad op het web

Dit weekend dialectrock
en dance in Xinix

NIEUWENDIJK - Het wordt vrijdag feest in Nieuwendijk. Dan speelt namelijk de Raamsdonksveerse band Bertus Staigerpaip in Xinix.

In 1984 legde Ruud Broeders de basis voor de band en startte hij met vrienden diverse bandjes, waarbij het maken van vrolijke muziek voorop stond. Een cassettebandje dat naar platenmaatschappijen gestuurd werd, leidde tot een landelijke doorbraak van de band.
Hoewel de band nog amper cd's uitbrengt, is de band nog steeds veelgevraagd in het hele land. Onlangs verscheen een nieuwe single: Fraanse Les (naar Vous Permettez Monsieur van Adamo), in het dialect, net als eerdere hits als 'Wij zijn de jonges van de bouw', 'Had ik maar een vak geleerd' en 'De Handelaar'. De band covert bands als Status Quo, Joe Cocker en The Who. Vorig jaar vierde Bertus Staigerpaip het 25 jarig jubileum. Het concert begint om 22.00 uur.
De dance-avonden in Xinix hebben de naam Electroxinixxx gekregen. Zaterdag treedt in dat kader dj, zanger, producer Don Diablo op. Pepijn Schipper brak in 1998 door toen hij in Engeland een clubhit had. Pas in 2004 verschijnt de eerste cd van Don Diablo, 2Faced, waarop rockband 16Down meewerkt. De dj bedient zich van een breed scala aan muziekstijlen, zoals electro en hiphop, waar fragmenten van nummers van rockacts als Nirvana en Lenny Kravitz doorheen klinken. Voor en na Don Diablo verzorgen Booth & Something Elze de muziek. Aanvang 22.00 uur.
Xinix bevindt zich aan de Doornseweg in Nieuwendijk.

terug naar Bertus Staigerpaip

Deze pagina is bijgewerkt op