HAC Weekblad op het web

Carnavalsseizoen start met Blèèraovund

BUDEL Zaterdagavond 13 november start het nieuwe carnavalsseizoen van de Buulder Buk. Traditiegetrouw gebeurt dat met de Blèèraovund, het liedjesfestival dat dit jaar voor de 17e keer wordt georganiseerd.

Dit jaar strijden 7 groepen mee voor de hoogste eer, namelijk: Is dae wa?. Dae vilt op, We Méle, Komplieët Kierewiet, De Knotherbèhre, De Kerazzie van de Kernèl en 'nu Bout en kids. Dat zijn de deelnemers die dit )aar gaan uitmaken wie er zich aan het eind van de avond winnaar van de 17de Bleeraovund mag noemen. Is dae wa?, een van de winnaars van vorig jaar brengt dit jaar een lied met de titel popopolonaise, waarin de polonaise centraal staat. We Méle, de andere winnaar van het afgelopen jaar, brengt op hun bekende meerstemmige manier het lied Wa gih ziet is wa gih kriegt. Komplieet Kierewiet weet ook wat winnen is, bij hun debuut in 2006 werden ze meteen winnaar. Vorig jaar moesten zij helaas verstek laten gaan, maar dit jaar zijn ze er weer bij en brengen het lied Stel' Stuntpiloet. Een andere deelnemer die in 2006 zijn debuut maakte en hiermee ook de sponsorprijs won is 'nu Bout. Dit jaar heeft hij de gelederen versterkt met zijn eigen kinderen en zal dit jaar heel toepasselijk optreden als 'nu Bout en kids' en zij brengen het lied spoarmania. De Knotherbèhre debuteerden vorig jaar heel verdienstelijk, deze groep heeft een geheel eigen stijl en laat ook dit jaar weer duidelijk horen dat carnavalsmuziek ook anders kan. Achter de naam De Kerazzie van de Kernèl gaat Ronnie Dosten schuil, geen onbekende naam in de muziekwereld, en dit jaar gaat hij een solonummer brengen onder de naam Mien Sibbedeeëske. Da vilt op, zijn nog gekend van de zittingen 2010 en gaan nu ook een poging wagen, met een lied getiteld Os Buul.
Alle overige nummers van de Blèèraovund zijn geheel origineel, iets wat niet onderschat mag worden want het kost veel tijd (en moeite) om van idee tot uiteindelijk een lied te komen, De volgorde van de optredens wordt aan het begin van avond bepaald. Prins Leon II zal met assistentie van zijn adjudant Bart de volgorde van optreden door loting bepalen. De blèèraovund is dit jaar uitgebreid met het bokdrinken, een hilansch behendigheidsspel waarbij deelnemers een glas bier in één teug moeten leegdrinken zonder het glas met de handen aan te raken. Nadat de winnaar van de blèèraovund bekend is, wordt er gestart met de afterparty en DJ Ed Hensen zal zorgen dat het carnavalsgevuul van Buul nog extra wordt versterkt. Ook is de cd met alle 7 liedjes die avond te koop in de zaal. Daarna is hij te verkrijgen bij de Music Store in Budel. Voor het achtste jaar op rij is de hoofdsponsor van deze avond MultiService uit Budel-Schoot. De Blèèraovund wordt dit jaar gehouden in zaal de Bonte Os en start om 21.11 uur. De entree is gratis.

terug naar Buulder Buk

Deze pagina is bijgewerkt op