Brabants op het web

Voor u beluisterd
Liedjesman Frank van Es

Wij waren aangenaam verrast toen de cd Huiselijke sferen van Frank van Es hier in de bus viel. Uit het Bredase komen niet zo veel bijdragen voor Brabants en daarom was deze uitgave bijzonder welkom.
De cd met dertien liedjes is een toppunt van huisvlijt. Frank van Es is de muzikale duizendpoot die vrijwel alles zelf heeft gedaan: alle teksten, muziek en opnamen en de mix. Dat houdt in dat hij alle instrumenten ook zelf bespeelt. Hij heeft enkel een paar extra stemmen en de eindmastering uit handen gegeven. We hebben Frank ooit mogen ontmoeten bij een van zijn optredens en weten dat hij een muzikale vakman is. Hij begeleidt zichzelf met gitaar, mondharmonica of accordeon en is een troubadour met een innemende stem. De liedjes op de nieuwe cd zijn merendeels Nederlands. Er staan mooie dromerige nummers op, zoals De duivelsbrug (over de Mark) en pittige, zoals Hier ben ik thuis. Oom Wally blijkt door d'n drank bezweken en ook in Vrij en blij horen we voornamelijk Nederlands gemengd met licht Brabantse toetsen, zoals aggen 't het en efkes. We horen heerlijke cajuninvloeden afgewisseld met swingende jazz- en bluesachtige nummers naast rustige verhalende liedjes. Het dialect van Frank is naar eigen zeggen een versmelting van Bredaas en Oosterhouts.
Lang leve de waard heeft een mooie kabbelmelodie, maar met meer dan zeven en een halve minuut leeft de waard wel erg lang. De cd met een beetje misleidende titel heeft een opvallend hoog biergehalte en kent een swingende afsluiting met De kroeg. Meer informatie: www.liedjesman.nl
tel. 076-560803
of 06-25338124

terug naar Frank van Es

Deze pagina is bijgewerkt op