Stadsnieuws

Dé Weekkrant op internet

Modern kerstverhaal
als hoorspel op cd

MOERGESTEL - De Stichting Tilburgse Taol heeft voor de tweede keer een cd uitgebracht met daarop een zeer eigentijds kerstverhaal. Dit speelt op een parkeerplaats langs de snelweg A58.
De cd met het hoorspel is afgelopen zondag in Moergestel gepresenteerd. De in samenwerking met Erfgoed Brabant gerealiseerde cd kost 7,50 euro (exclusief portokosten) en is te bestellen via www.erfgoedbrabant.nl of via 073-6156282.
Vorig jaar had de Stichting Tilburgse Taol veel succes met een eerste hoorspel-cd met het beroemde, maar traditionele kerstverhaal ‘En waar de ster bleef stille staan’ van de Vlaamse schrijver Felix Timmermans. Het nieuwe kerstverhaal met als titel ‘Een kribbe aan de A58’ is nieuw geschreven door Jan Smeets. De muziek is van Bas Tummers.
Op de cd is een groot aantal Brabantse amateurtoneelspelers te horen. Onder hen ook Marokkanen en Polen. Het verhaal speelt zich immers nu af op een parkeerplaats langs de A58. Daar komt bij wijze van spreken heel de wereld langs. In het verhaal doen zich allerlei hedendaagse situaties voor, zoals het beroven van een vrachtwagenchauffeur. Jozef en Maria reizen in een kampeerwagen over de wereld. Ze stranden als gevolg van autopech op de parkeerplaats waar Maria in de kerstnacht haar Kind krijgt.
De cd is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Het hele verhaal is opgenomen in de studio van de plaatselijke omroep MTV Moergestel. De Moergestelse amateur-technici Etienne Kordalski en Corné Schoenmaker slaagden er in om met minimale middelen een prachtig hoorspel op te nemen. Net als de eerste hoorspel-cd vorig jaar, is ook de nieuwe cd ontstaan uit een vruchtbaar samenwerkingsverband tussen de Stichting Tilburgse Taol en Erfgoed Brabant. Tilburgse Taol nam eerder het initiatief tot de cd ‘Bietels op z’n Brabants’ met in het Brabants dialect vertaalde liedjes van The Beatles. De nieuwe hoorspel-cd ‘Een kribbe aan de A 58’ is deels in het dialect.

terug naar Stichting Tilburgse Taol

Deze pagina is bijgewerkt op