Brabants op het web

Voor u beluisterd
Van Brabantse komaf, de
nieuwe cd van 'Waizennutmar'

De nieuwe cd van de groep 'Waizennutmar' uit Beek en Donk verscheen in de zomer van 2010. Tonny van de Graft, Piet van de Laarschot en Mart Timmers vormen dit gezelschap.
Over het trio hebben we bij het verschijnen van de vorige cd Hèndig uitgevalle al lovend geschreven in Brabants 13.
Van Brabantse komaf heet het titellied van de nieuwste cd, die zestien nummers bevat in het Beek en Donkse dialect. Wat ons betreft zou de groep gerust een minder pretentieloze naam mogen hebben, want hun producties zijn gevarieerd en sfeervol.Ode aan Beek en Donk twee versies kent. De lange van 11.34 min. is wel wat veel van het goede. De meeste nummers zijn van eigen makelij, maar de tekst van laatstgenoemde ode is geschreven door wijlen Albert Claassen. Een gedicht van Janus van Asseldonk werd verwerkt in het lied Naom en bijnaom en ook de woorden van Breuggestèggel zijn van deze overleden auteur. Onder d'n torre, 't kepèlleke van Sint Lennert, Ons moeder zé en Hoes toe zijn enkele van de andere titels, die duidelijk aan Beek en Donk gekoppeld zijn. Bluumkes is een prachtig humoristisch liedje van wijlen Ad de Laat en Vaore in 'n bótje zou men een Brabantse versie kunnen noemen van de evergreen Cruising down the river.
'Waizennutmar' heeft maar liefst vijfhonderd cd's van de nieuwste versie geschonken aan het restauratiefonds Beek en Donkse kerken, waarvoor hulde. Meer informatie:
info@waizennutmar.nl of www.waizennutmar.nl.

terug naar Waizennutmar

Deze pagina is bijgewerkt op