Valkenswaards
Weekblad

D Weekkrant op internet

Wat een mooi Brabants liedje!

VELDHOVEN - Dit jaar wordt voor de vierde keer het mooiste Brabantse dialectlied gekozen. Liefst 24 nummers werden ingezonden. Door een onafhankelijke deskundige jury werden er vijftien dialectliedjes genomineerd.
Nog steeds is er veel belangstelling voor het Brabantse dialectlied. De humor, uitstraling, muzikaliteit en het dialect uit diverse regio’s van Brabant slaat nog steeds aan. In alle streken van Brabant zijn er zangers, zangeressen en groepen die op verschillende evenementen hun dialectliedjes laten horen. Door de jaren heen zijn er heel wat Brabantse Troubadours de revue gepasseerd. Gelukkig zijn vele liedjes vastgelegd en worden wekelijks bij diverse lokale omroepen in een speciaal getint Brabants dialectprogramma aan de luisteraars ten gehore gebracht. Zo is er een Werkgroep Lokale Radio van Stichting Erfgoed Brabant opgericht. De doelstelling van deze werkgroep is het bevorderen en uitzenden van programma’s over en in het dialect, voor radio en televisie, bij de lokale zendgemachtigden. Daaronder hoort ook de verkiezing van het ‘Moiste Brabantse Liedje’. Tijdens de presentatie van het Moiste Brabantse Lied mogen de 15 genomineerde artiesten, naast het ingezonden nummer, ook nog een liedje zingen uit hun repertoire.
De artiesten zijn: Jan Habraken, Cohda Krek, Ruud van der Heijden, Noud Bongers, Taksie, Waizennutmar, Bjorn van der Doelen, Wil Nelemans, De Kachel Aon, Vledder, Ut Reusels Muziekske, Ruud van den Boogaard, Versleten werk, Trio Voets, Verhoeven en de Bijl en Roland Verstappen.
De verkiezing Brabants Moiste Lied 2010’ is zondag 10 april om 20.00 uur in zaal De Heische Tip in Zeeland. Kaartjes voor deze avond € 7,50 zijn te bestellen via tel. 073-5942151.

terug naar Brabants Moiste Lied

Deze pagina is bijgewerkt op