De Tilburgse Koerier op het web

Jacques Brel op z'n Brabants

GOIRLE - In cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle wordt zaterdag 24 maart de cd 'Sjaak-Jacques Brel op z'n Brabants' gepresenteerd. Twaalf van de dertien artiesten op deze cd treden op in een muzikaal programma, dat om 20.15 uur begint. De liedjes die ze brengen zijn vertalingen in de Noord-Brabantse dialecten van chansons van Jacques Brel. Met dit concert is in Jan van Besouw een bijzonder cultureel Brabants project letterlijk te beluisteren. De entree bedraagt 12,50 euro. Elke bezoeker krijgt de cd 'Sjaak' als entreebewijs.

Zowel de cd als het concert hebben een hoog gehalte aan Tilburgse en Midden-Brabantse artiesten en vertalers. Vertalingen van liedjes van Jacques Brel in het Brabants werden onder meer gemaakt door Jace van de Ven, Petra Robben en Marc Zeegers uit Tilburg en door Gerard Korthout uit Riel. Evenals Tilburger Anton Kwantes zijn Zeegers en Korthout ook als zanger op de cd te beluisteren. De algehele leiding van het project 'Jacques Brel op zijn Brabants' was in handen van Paul Spapens uit Moergestel.
Met de zegen van de in Brussel woonachtige familie Brel zijn vijftien liedjes van de grote Belgische chansonnier in een flinke variatie aan Noord-Brabantse dialecten vertaald en op een cd gezet. "We willen letterlijk laten horen dat het Noord-Brabants dialect net zoveel zeggingskracht heeft als het Frans", aldus Bredanaar Jan Smeets. Hij was de initiatiefnemer tot 'Jacques Brel op z'n Brabant'. Vertaalde liedjes zijn onder andere: Ne me quitte pas, Rosa, Les Bourgeois en Le plat Pays.
De cd kost 12,50 euro incl. verzendkosten en is alleen te bestellen via website www.erfgoedbrabant.nl.

terug naar Brel op z'n Brabants

Deze pagina is bijgewerkt op