Het Brabants Dagblad op het web

Geslaagd Lach- en Liedfestival

OSS - Drieduizend euro heeft een goed gevulde Osse Lievekamp zaterdagavond bij elkaar gelachen en geluisterd tijdens het voorlaatste, uiterst geslaagde Brabants Lach- en Liedfestival. Stichting Sahelp gaat daarmee kleine projecten in het straatarme, West-Afrikaanse Burkina Faso financieel ondersteunen.

Onder leiding van rasverteller-met-de-lach-aan-zijn-kont Cor Swanenberg zat de stemming er direct goed in. Als geen ander weet hij van eenvoudige anekdotes complete vertelsels te maken om vervolgens de artiesten op gepaste wijze aan te kondigen. Daarbij was Gerard Korthout, samen met saxofonist Pieter van de Klei, onbetwist de grappigste van het hele spul. Op onnavolgbare wijze verzon hij ter plekke liedjes, om abrupt te moeten stoppen toen zijn muziekmachine aan gruzelementen viel.
Vooral heel bijzonder waren de optredens van het elftal mannen van 't Genietschap van de Rooi Schoentjes uit de regio Valkenswaard en muziekgroep Vledder! uit het Oost-Brabantse Oploo.
Volgend jaar is de allerlaatste editie van het Brabants Lach- en Liedfestival met onder meer Marc van de Veerdonk. Wat de organisatie ná 16 maart 2013 op theatergebied gaat ondernemen, is nog niet bekend.

terug naar Lach- & Liedfestival

Deze pagina is bijgewerkt op