Valkenswaards
Weekblad

Dť Weekkrant op internet

Valkenswirtse Twilling op Dialectenfestival

In Lieshout is zondag 10 juni de tiende editie van het Brabants Dialectenfestival.
Op dit tweejaarlijkse festival treden op circa vijftien podia weer een tal van zangers, zanggroepen en verhalenvertellers op, waaronder ook D’n Valkenswirtse Twilling. Traditiegetrouw is aan dit festival een schrijfwedstrijd verbonden die is onderverdeeld in drie categorieŽn en wel verhalen, gedichten en liedteksten. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Erfgoed Brabant in samenwerking met Stichting Brabants Dialectenfestival. De winnaar van elke categorie ontvangt de Brabantse Dialectpenning en een prachtig dialectboek.
Aan het festival is ook verbonden de Martien Coppens fotowedstrijd, een documentaire fotografie voor amateurfotografen. Martien Coppens is geboren in Lieshout en de wedstrijd is naar hem vernoemd. Voor deze wedstrijd wordt samengewerkt met de Nederlandse fotobond. Aansluitend aan de openbare bespreking om 11.00 uur in Brasserie Morees wordt de fototentoonstelling geopend. Het festival duurt van 12.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Bij de opening door burgemeester Ubachs van Laarbeek, wordt het speciaal voor dit festival door Ut Reusels Muziekske gecomponeerd lied ‘Watter’ gezongen. Omdat het om een jubileumeditie gaat wordt het festival afgesloten met een optreden van Gerard van Maasakkers en zijn band.
D’n Valkenswirtse Twilling is er helemaal klaar voor. “ Onze zondagse jurk is gewassen en gestreken en wij kijken uit naar het gezellige middagje in Lieshout. Hopelijk komen we elkaar daar tegen, want wie van het Brabantse Dialect houdt is dit festival zeker een aanradertje”.

terug naar D'n Valkenswirdse Twilling

Deze pagina is bijgewerkt op