\
Eindhovens Dagblad op het web

Eerste dialectmarkt in Rooi goed bezocht

Dialectprijs naar groep Treveris uit Loon op Zand

SINT-OEDENRODE - De Vergulde Klomp, de Brabantse dialectprijs, is gisteravond uitgereikt aan Marja van Trier van de groep Treveris uit Loon op Zand. De uitreiking vond plaats tijdens de dialectenmarkt in zalencentrum De Beurs in Sint-Oedenrode.

De dialectenmarkt, een nieuw initiatief van de Brabantse troubadour Nico van de Wetering, werd goed bezocht. Uit alle windstreken waren mensen die het Brabants dialect een warm hart toedragen, komen opdraven. Zo'n negentig procent kwam van buiten Rooi, schatte Van de Wetering. De belangstelling voor het Brabants dialect zit volgens hem in de lift. We hebben voor een markt gekozen, waar iedereen kan rondlopen en -snuffelen" aldus de organisator. Er werd inderdaad flink gehandeld in boeken en cd's, maar er werden ook optredens van Brabantse artiesten geboekt. De markt werd afgewisseld met optredens van een aantal minder bekende, maar boeiende artiesten die zongen in Brabants dialect.
De Vergulde Klomp, een bronzen trofee van Toos Manders, symboliseert de mondigheid van de Brabander, zo legt manager Joseph Aldenzee van Clipsound uit. Treveris kreeg de prijs vanwege de vernieuwende aanpak. In tegenstelling tot veel andere Brabantse artiesten vallen ze niet telkens terug op het verleden", aldus Aldenzee.

Deze pagina is bijgewerkt op