BATTUMSE REVUE


De Battumse Revue is een gezelschap uit Bathmen. De oorsprong ligt in revues die de Plattelands Jongeren in het dorp uitvoerden.
In 1970 werd een jubileumrevue geproduceerd met behulp van een ingehuurde regisseur. De jaren daarop gingen de jongeren alleen verder en de revue groeide uit tot een jaarlijkse gebeurtenis binnen de Bathmense gemeenschap.
In 1985 werd de revue ondergebracht in een eigen vereniging. In verband met het vele werk ontstond een tweejaarlijkse uitvoering. De opvoeringen ervan vinden wel meerdere keren plaats en ook in de gehele regio.
De uitvoeringen bestaan uit een opeenvolging van sketches, liedjes en ballet. Het bezoekersaantal ligt sinds 1996 - met maximaal dertien voorstellingen - rond de drieduizend.
In het najaar van 1998 heette het programma Uut de schemme. De spelers waren Gerrit Grotenhuis, Mariska Keppels, Appie Haarman, Marius in 't Hof, Toos van den Enk, Gerrit Jansen, Eefje de Winter, Gerrit Beldman, Jeroen Halfman en Ina Bos.
In het najaar van 2004 werd de revue Völle wille dertien keer in Bathmen opgevoerd. In 2005 en 2006 volgen nog gastoptredens in de regio.
In 2011 wordt de revue Wie goat veur Gold opgevoerd.


BATTUMSE REVUE en de PERS:

in 2009:

Zuukerfeest staat weer in startblokken

BATTUMSE REVUE op INTERNET:

De BATTUMSE REVUE heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op