De Pers op het web

Cabaret

Finkers komt
terug in theater
na zeven jaar

Floor van Dijck

AMSTERDAM

De Twentse cabaretier Herman Finkers maakt komend seizoen na zeven jaar afwezigheid zijn rentree in de theaters. Zondagavond verraste hij het publiek in Hardenbergse theater de Voorveghter met een onverwachte show waarin hij veelbelovende stukken uit een nieuwe show liet zien.
Gisteren maakte zijn management dat gerund wordt door zijn zus Angélique Finkers, bekend dat Herman het volgend theaterseizoen inderdaad met zijn nieuwe show het land ingaat. Inhoudelijk gaf zijn management geen commentaar en de cabaretier treedt volgens hen voorlopig nog niet in de publiciteit.
De comeback van Finkers is bewonderenswaardig, aangezien hij zeven jaar geleden zijn theatercarrière afsloot onder meer vanwege een gebrek aan inspiratie en omdat hij getroffen werd door kanker. De chronische leukemie is inmiddels onder controle en stabiel.
Tegen de Overijsselse lokale krant De Stentor vertelde hij dat zijn nieuwe voorstelling ook veel over zijn ziekte zal gaan: 'Er zit materiaal in van de afgelopen zeven jaar. Het is min of meer biografisch.'
In de tussentijd hield de 52-jarige Finkers zich bezig met verschillende projecten, waaronder de Twentse regiosoap Van jonge leu en oale groond. Bij die lokale productie, geregisseerd door Johan Nijenhuis, die later ook landelijk werd uitgezonden was hij creatief adviseur en speelde hij een van de hoofdrollen. Op 16 januari van dit jaar ontving hij een Gouden Harp voor zijn oeuvre. o

terug naar Herman Finkers

Deze pagina is bijgewerkt op