De Stentor op het web

Veur Disse Kear
'leeft zich uut'

(Van één onzer verslaggevers)

HARDENBERG - 'Vanavond leaf ik mien helemoal uut'. De titel op de gloednieuwe en gisteravond in Podium in Hardenberg gepresenteerde cd van regiorockband Veur Disse Kear was zeker toepasselijk.

In een goedgevuld Podium maakten de heren van de boerenrockband muzikaal heel duidelijk dat hun eerste album 'Kukeleku!' er mag zijn.
Vier jaar nu timmeren Remko Keizer (Rheezerveen), Lodewijk ter Voorde (Radewijk), Marco Keizer (Dedemsvaart) en Raymond en Marcel Goudbeek (Wezep) aan de weg met hun band. Gisteravond zetten ze de kroon op een jaar lang ploeteren in de studio. Met een vijf meter hoge opblaashaan op het podium, met medewerking van artiesten van naam en vooral met verve werd 'Kukeleku!' in de wereld geslingerd.

Waar tal van jonge bands zichzelf bij Podium aanmelden in hoop er een optreden te verzorgen stonden daar gisteravond de mannen van Veur Disse Kear. 'Het is een eer', stelde Marinus Stoevelaar, bijnaam 'Stoeven'. In het Nederlands uitgedrukt is zijn functie 'manager', maar dat is niet te vertalen in het dialect. Dus zocht Veur Disse Kear een omschrijving: 'van metselaar tot regelaar'.
Niet alleen Gramsberger band Johnny Handsome en De Bruggedrijers uit Balkbrug leverden gisteravond - voorafgaand' aan het optreden van Veur Disse Kear - een bijdrage. Ook Willy Oosterhuis, bekend van RTV Oost, werkte gisteravond mee aan de cd-presentatie. Evenals Willem ter Horst (beter bekend als Wimken) van Normaal. Hij overhandigde de eerste en symbolisch cd.
'Kukeleku!' mag er wezen.Een gevarieerde cd, vol spetterende muziek die het wezen van vaderlandse boerenrock zoals dat door Normaal is gefundeerd niet loochent. Het laatste nummer heeft een verborgen belofte: 'Hol 't niet bij disse kear.'

Dit artikel verscheen in de Zwolse Courant
terug naar Veur Disse Keer

Deze pagina is bijgewerkt op