De
Bevelander

Dé Weekkrant op internet

Festival in dialect

HEINKENSZAND - Het Dialectpop festival Nederland dat op derde Kerstdag, zaterdag 27 december in en rondom de Stenge in Heinkenszand gaat plaatsvinden, verwacht naar inschatting van organisatie duizenden bezoekers. Dit naar aanleiding van de stormlopende voorverkoop. Naast artiesten als Syb van der Ploeg, Band Zonder Banaan, De Richards en Surrender, komen er vijftien andere topbands uit het gehele land optreden. Van de deelnemende bands is bevestigd dat er bussen vol met toeschouwers komen uit Friesland, Groningen, Limburg, Drenthe, Brabant en her en der vanuit Zeeland vanaf de diverse opstapplaatsen.
Een grote festivaltent van maar liefst elf meter hoog met een capaciteit van 2.500 mensen, extra toiletten, vier verschillende podia, achttien bands en een doorlopend programma van 14.00 tot 02.00 uur s nachts beloofd het een groots spektakel te worden. Verder is er een optreden van de winnaar van de beste dialectact van 2008, een VJ en een liveregistratie van de artiesten op het hoofdpodium.
De presentator van het festival is Harry Rienmeijer. Harry is bekend als presentator van de festivals Appelpop in Tiel en de festivals Oerol en Paaspop. Enkele maanden geleden is er door de organisatie een oproep gedaan aan alle dialect- en streektaalacts in Nederland zich in te schrijven. Ruim 120 aanmeldingen kwamen binnen.
De organisatie raadt aan om tickets te bestellen in de voorverkoop, via www.easyticket.nl en/of bij de voorverkoopadressen, VVV Goes, Heartbreak café Goes, Kasteel Batavia Westkapelle en bij De Stenge in Heinkenszand. www.dialectpopnederland.nl.

terug naar Dialectpopfestival

Deze pagina is bijgewerkt op