Dagblad van het Noorden op het web

Streektaalprijzen voor Stout en Lohues

RODEN - De Dagblad van het Noorden Streektaalprijzen zijn gistermiddag uitgereikt aan Gerard Stout en DaniŽl Lohues. De eerste won in de categorie boeken & verhalend, de tweede in de categorie muziek.
Ondanks het mooie weer waren 150 mensen aanwezig bij de prijsuitreiking in De Winsinghhof in Roden. DaniŽl Lohues was net op tijd binnen om de positieve woorden van de jury over zijn cd Allennig II te horen. "Lohues weet zijn luisteraars onverminderd te verrassen met een originele vondst in poŽtisch Nedersaksisch en met een fris arrangement, waarin klassiek en popmuziek, ergens halverwege Bach en Beatles, elkaar de hand geven", aldus juryvoorzitter Joep van Ruiten.
In de andere categorie won Gerard Stout met zijn novelle In paradisum. De jury loofde de listige structuur waarin volop naar de Bijbel wordt verwezen: "Stout is er in geslaagd een generatie te karakteriseren die de overvloed heeft zien ontstaan maar daar nooit ten volle gebruik van heeft willen maken. Uit schroom en nuchterheid."
De prijswinnaars ontvangen elk 1001 euro voor hun opvallende streektaalproductie in het verspreidingsgebied van deze krant. (DvhN)

Dagblad van het Noorden Streektaalprijs


Deze pagina is bijgewerkt op