Haaksberger
Koerier

Dť Weekkrant op internet

Streektaalsite ‘Alles Plat’ geheel vernieuwd

TWENTE - Zaterdagavond 3 maart is tijdens het Nedersaksisch streektaalfestival ‘!REUR!’ in Emmen op feestelijke wijze de vernieuwde website www.allesplat.nl gepresenteerd. Op ‘Alles Plat’ is 24 uur per dag streektaalmuziek te horen uit Gelderland, Overijssel, Groningen en Drenthe. Ook biedt de site columns en nieuws over streektaal.

‘Alles Plat’ heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen en het muziekbestand is aanzienlijk uitgebreid. De site richt zich op de Nedersaksische streektaal, die in Nederland wordt gesproken in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en de Friese gemeenten Oost- en West-Stellingwerf. ‘Alles Plat’ is een samenwerking van RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Noord.
Tijdens het ‘!REUR!’ festival werd de presentatie van het vernieuwde ‘Alles Plat!’ kracht bijgezet met een optreden van streektaalartiesten uit de vier provincies die deelnemen aan het project. MariŽl ten Berge (Overijssel), Jan Ottink (Gelderland), Margaretha Kleine (Drenthe) en Edwin Jongedijk (Groningen) zongen het nummer ‘Alles Plat’ dat geschreven is door Wilfried Poorthuis en Edwin van Hoevelaak. Zij zijn als duo eerder actief geweest voor onder anderen Mooi Wark en de actie ‘Respect veur Dialect’. Het nummer is tevens uitgebracht op single en zal de komende tijd geregeld te horen zijn bij de deelnemende regionale omroepen.
Vanaf maandag 5 maart zet RTV Oost de streektaal een maand lang in het zonnetje tijdens ‘Maart Dialectmaand’. Daarbij is er zowel aandacht voor de Overijsselse dialecten als die van buiten Overijssel. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.


Deze pagina is bijgewerkt op