18 juli 2001
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Surrender warmt Bru op
voor 40ste Visserijdagen

Altijd die vergelijking met de Achterhoekse formatie Normaal doet geen recht aan Surrender. Niet dat Normaal niet tot grote hoogte in zijn genre is gestegen, maar Surrender is gewoon anders. Wie dat zelf eens wil ervaren, doet er goed aan vanavond aanwezig te zijn bij het optreden vanaf 21.00 uur in de tent bij café-restaurant Storm in Bruinisse. Surrender als smaakmaker voor de Bruse Visserij dagen.

Het officiële startsein voor dit grootscheepse evenement dat dit jaar voor de veertigste keer wordt gehouden, staat pas op donderdagmiddag om 14.00 uur gepland, maar als voorproefje staan er vanavond al twee muziekoptredens op het programma. Naast Surrender in de tent bij Storm, treedt vanaf 21.30 uur ook de Bruse groep Borstrock op in café 't Oekje.
De Bevelandse dialectrockgroep Surrender bezingt in eigen taal de blues van de dagelijkse sleur op het Zeeuwse platteland en natuurlijk gebeurt dat met een vette knipoog. 'Ik mô nae de Praxis toe, omdat ze dae in rieven doe' bijvoorbeeld of 'Ille pazzop, want je been da gaet'r of' waarin het leed van Ille, die last heeft van pijn in zijn grote teen, wordt bezongen. Tevens zit er een waarschuwing voor medische blunders in verpakt. Andere bekende nummers van Surrender zijn 'Mientje van den Diek' en 'James op z'n Jawa'.
De naam Surrender zou niet Zeeuws genoeg zijn, meenden de leden van de groep twee jaar geleden en besloten toen voortaan onder de naam N8werk (Nachtwerk) verder te gaan. Die titel bleek niet aan te slaan. Iedereen haastte zich voortdurend om er 'voorheen Surrender' bij te zeggen. Enkele maanden geleden werd het daarom maar weer gewoon Surrender, dan wist iedereen ook weer precies om welke groep het ging. De bezetting is in de loop der tijd wel veranderd. De groep wordt nu gevormd door Johan van de Swaluw (bas, zang), Kees Wondergem (gitaar), Bart Hoogesteger (toetsen en accordeon), Rene Koole (gitaar) en Henry de Bruin (drums).
De Bruse Visserij dagen, vanaf vanavond tot en met zaterdag 21 juli, bieden nog meer muziek, zoals donderdagavond optredens van het Trio Lennard Hoekman in café-restaurant Storm en van de band Dizzcover in café 't Oekje. Zaterdag zijn er op straatoptredens van de Samba band Las Regaderas en van de troubadour Coen van der Kamp. In de feesttent treden op zatermiddag en -avond verder nog het Bruse Visserskoor en de groep Family Dee op. Verder biedt het programma onder meer een klederdrachtenshow, kermis, een braderie, looporkesten en heel veel mosselen.

Ali Pankow

Bruse Visserijdagen, vanaf vanavond t/m zaterdag 21 juli.
terug naar Surrender

Deze pagina is bijgewerkt op