DE FAAM

Weekkrant voor Walcheren

Eerste Zeeuwse dubbel-cd van Peter Dieleman

GOES - Na vier studio-cd's bracht Peter Dieleman onlangs een live-cd uit. Daarop is de Zeeuwse zanger te horen zonder poespas, met alleen gitaar en stem. De cd kreeg de welluidende titel 'Lulle en Spele'.

„Bij de vorige cd's ging ik met een aantal liedjes de studio in", vertelt Dieleman. „Met behulp van meersporentechniek en bijdragen van gastmuzikanten ontstond dan een nieuw eindproduct.
Op toneel moest ik die nummers weer alleen spelen en ontstond er eigenlijk weer een hele nieuwe versie. Vooral de aankondigingen gingen een heel eigen leven leiden en werden tot kleine conferences.
Vaak vroegen mensen die na een optreden een cd wilden kopen, of die aankondigingen er ook op stonden. Dat bracht me ertoe deze versie uit te brengen."
Grote artiesten hebben de luxe een stuk of tien optredens op te nemen en vervolgens een keuze te maken uit het materiaal.
Dielemans optredens vinden vaak plaats in akoestisch oncontroleerbare ruimten of tijdens besloten gelegenheden. Een goede live opnarne maken leek dan ook moeilijk, totdat Wolfert Jumelet zijn studio in Ouwerkerk uitbreidde met een grote opnameruimte voor koren of orkesten.
Peter Dieleman veranderde de studio voor één avond tot minitheater en speelde voor klein publiek de bekendste nummers uit zijn repertoire.
Het opgenomen materiaal bleek ruim voldoende om een cd mee te vullen.
Eigenlijk vond Dieleman het zonde om een aantal nummers af te laten vallen, dus maakte hij er een dubbel-cd van. Een primeurvoor Zeeland. „Achteraf gezien een goede keus", vindt hij zelf.
„De meeste van mijn optredens bestaan ook uit twee sets, en zo is deze cd een representatieve afspiegeling van een live show."
De cd is verkrijgbaar bij de betere Zeeuwse boekhandel. Verdere verkoopadressen zijn te vinden op internet: people.zeelandnet.nl/dlm

terug naar Peter Dieleman

Deze pagina is bijgewerkt op