13 oktober 2004
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Lamaketta' s verbaasd over succes

Het is en blijft één grote grap, al wordt er inmiddels wel goed over het geintje nagedacht. Desondanks snappen de leden van de Terneuzense dialectband De Lamaketta's er zelf geen snars meer van. Want hoeveel regionale bands kunnen zeggen dat ze in een platenzaak een signeersessie moeten houden?

De Lamaketta's presenteerden in april hun demo-cd Biet-ie akum aai in een stampvol Porgy & Bess in Terneuzen. Inmiddels zijn er van de duizend gedrukte schijfjes zo'n achthonderd verkocht. „Bij muziekwinkel Sonora in Terneuzen wordt het cd'tje nog steeds veel verkocht. Dat was voor hen aanleiding om ons te vragen voor een signeersessie en een akoestisch optreden. Bovendien is het zo dat ik vrijwel wekelijks mensen aan mijn deur krijg die een cd'tje of T-shirt van De Lamaketta's willen kopen. Of sterker nog, die mijn handtekening op hun cd willen. Dat is op zich leuk natuurlijk, maar ik vind het vervelend dat ik van mensen moet horen dat ze al drie keer tevergeefs aan mijn deur waren geweest", vertelt zanger Heimwee Maik, oftewel de dertigjarige Maikel Harte uit Terneuzen. „Ik snap er soms helemaal niets meer van. Voorheen was De Lamaketta's voor een aantal van ons het vijfde of zesde bandje, waarmee je twee keer per jaar optrad. Nik speel ik al een paar maanden, alleen of met de Lamaketta's, wekelijks. Natuurlijk wordt er inmiddels wel goed nagedacht over marketingtechnische zaken, maar verder is het nog altijd net als bij de slager: je blijft hopen dat de mensen je worst willen eten", grapt Harte. Zaterdag doen de Lamaketta's café 't Bierwinkeltje aan de Terneuzense Markt aan. Voordat de band tijdelijk werd opgeheven, was het gezelschap de huisband van 't Bierwinkeltje. Omdat De Lamaketta's toen nog maar tien nummers op hun repertoire hadden staan, werd de avond opgevuld met een heuse tombola. Inmiddels is de setlijst flink uitgebreid, maar vanwege de historie wordt de verloting zaterdagavond eenmalig in ere hersteld. Wat er te winnen is? Harte:
„Een pyama van de Lamaketta's, Lamakettassen, een Lamakettapje en een kilo paling. Hoewel, dat laatste is nog niet helemaal zeker. Mijn broer gaat zaterdag vissen, dus ik hoop dat hij met paling thuiskomt."

Raymond de Frel

De Lamaketta's houden zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur een signeersessie en geven een akoestisch optreden in Muziekhuis Sonora in de Noordstraat in Terneuzen. Vanaf 22.00 uur treedt de band op in café 't Bierwinkeltje op de Markt in Terneuzen.

terug naar Lamaketa's

Deze pagina is bijgewerkt op