31 augustus 2005
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Lamaketta's mogen 300
kaarten extra verkopen

door Raymond de Frel

TERNEUZEN - Het maximum aantal bezoekers van de Ballade aan de Schelde in Terneuzen is verdubbeld. De belangstelling voor het concert (aanstaande zaterdag) van de Zeeuws-Vlaamse dialectband De Lamaketta's is zo groot, dat de gemeente Terneuzen en het waterschap Zeeuws-Vlaanderen toestemming hebben gegeven om nog eens driehonderd extra kaarten te verkopen.

De populaire dialectrockers vatten begin dit jaar het plan op om bij de zeedijk ter hoogtevan buurtschap De Griete een openluchtconcert te geven. De gemeente Terneuzen en het waterschap Zeeuws-Vlaanderen verleenden daarvoor in juli een ontheffing, met een maximum van driehonderd toeschouwers. De vraag naar kaarten bleek echter zo groot, dat zanger Maikel Harte opnieuw in de pen klom.
Deze week kreeg de band een ontheffing voor nog eens driehonderd extra bezoekers. ,ĄWe hebben daarom wel besloten om het podium op te schuiven richting Terneuzen. We spelen nu in de bocht van het Schelpenhoekje, achter de nieuwbouwwijk Othene. Die locatie is wat prak- tischer, omdat het een langgerekte, rechte strook is. Op de locatie bij De Griete zou het moeilijk worden om meer bezoekers te verwelkomen", zegt Harte.

Protestmars
De zanger benadrukt dat hij al een nieuw verzoek richting de gemeente en het waterschap had verstuurd, voordat Terneuzenaar AriŽl Meeusen zijn streekgenoten opriep om een protestmars richting het po-dium van De Lamaketta's te houden. Meeusen opperde vorige week om het muziekprogramma De Nacht van de Natte Zakdoek op de Terneuzense Markt te boycotten. Dit evenement wordt gehouden op het jubileumfeest van chemiebedrijf Dow in de Terneuzense binnenstad. Meeusen vindt dat Dow zich er met in zijn ogen derderangsartiesten veel te makkelijk van af maakt. De Lamaketta's distantieerden zich van het idee van Meeusen, om duidelijk te maken dat beide evenementen volgens hen prima naast elkaar kunnen worden gehouden.
De extra kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van de Sande, Muziekhuis Sonora en de Bruna in Terneuzen. Om overlast voor de wijk Othene te beperken, worden bezoekers opgeroepen te voet of op de. fiets te komen. Het concert begint rond 20.30 uur.

terug naar Lamaketa's

Deze pagina is bijgewerkt op