9 augustus 2005
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Dijkfeesten groeien uit tot driedaags muzikaal evenement

door Maurits Sep

WESTKAPELLE - De organisatie van de Westkapelse Dijkfeesten heeft van de nood een deugd gemaakt. Nu Normaal niet meer komt voor het jaarlijkse optreden, is gekozen voor een nieuwe opzet: een driedaags muziekfestival. Maar nog steeds met de nadruk op het dialect.

Een festival wil organisator K. Wondergem het trouwens niet noemen. Hij houdt het op een meerdaags evenement. „Het is geen festival waar alleen muziekliefhebbers op afkomen die dan ook 's nachts blijven slapen. We hopen gewoon op heel veel bezoekers, want als het druk is, is het ook gezellig. En daar gaat het ons om, om de gezelligheid. We willen gewoon dat er weer eens iets leuks gebeurt."
Normaal kwam de afgelopen jaren naar Westkapelle voor een optreden in een tent bij Kasteel van Batavia.
Dit jaar niet. De organisatie heeft Jovink en de Voederbietels als vervanger aangetrokken. Ook een band die in het dialect zingt. Bovendien de band van Gijs Joling, de zoon van Bennie Joling, zanger van Normaal.
Jovink en de Voederbietels treden op de eerste dag op, donderdag. Die dag staat in het teken van het dialect, want ook de Zeeuwse dialectband Surrender treedt dan op. Na donderdag-dialectdag volgen op vrijdag optredens die een groter publiek moeten aanspreken dan alleen het Zeeuwse, zegt Wondergem. Daarvoor is George Baker geprogrammeerd. Zaterdag is de Zeeuwse dag, met optredens van The Old Firm en de Lamakettas.
De driedeling die in het festival is aangebracht, wordt de komende jaren gehandhaafd, beaamt Wondergem.
Het is de bedoeling om voortaan elk jaar drie dagen muziek te programmeren op de Westkapelse Dijkfeesten. Ook wordt geprobeerd er andere activiteiten aan te koppelen.
Voorgaande jaren wist Normaal op één avond duizend tot vijftienhonderd bezoekers naar Westkapelle te trekken. Wondergem hoopt dat de Westkapelse Dijkfeesten nu elke avond zo druk bezocht worden. Veel zal afhangen van wat er in omliggende plaatsen wordt georganiseerd, beseft hij. „Vooral vrijdag en zaterdag zullen wij best concurrentie hebben uit bijvoorbeeld Vlissingen."
Voor de optredens op donderdag en vrijdag moeten entreekaarten worden gekocht. Die kosten 12,50 euro per stuk per avond. Op zaterdagavond zijn de optredens gratis. Kaarten kunnen worden besteld bij Kasteel van Batavia (0118-571371). Elke avond begint het programma om 19.20 uur. De deuren gaan een uur voor aanvang open.


Deze pagina is bijgewerkt op