10 oktober 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Achttien kandidaten zingen Zeeuws

door Rolf Bosboom

KAPELLE - Achttien tekstschrijvers, artiesten en bands hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd 'Zing Zeeuws!'. Deze wordt zaterdag 25 november gehouden in De Vroone in Kapelle, vanaf 19.30 uur.

De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Zeeuwse Taele. Er zijn twee categorieën: tekstschrijvers (wier nummers door anderen worden uitgevoerd) en Zeeuwse artiesten en bands met eigen werk dat zij nog niet eerder hebben gespeeld. Alle nummers moeten, uiteraard, in het Zeeuws zijn.
De eerste categorie telt zeven kandidaten: Jokeline de Boer uit Vlissingen, Cees Sanderse uit Veenendaal, Ruben de Jong uit 's-Heerenhoek, Henny Lamper uit Kattendijke, Jan Lauret uit Middelburg, Nelly Dey-Dieleman uit Hoek en Jannet de Schipper uit Kapelle-Biezelinge. Wie hun bijdragen gaan uitvoeren, is nog niet helemaal duidelijk. Al wel zeker is bijvoorbeeld dat Surrender Heidi van Jannet de Schipper speelt.
In de tweede categorie dingen mee: Krysus uit Middelburg, De Deurdouwers uit 's-Heerenhoek, Stik Hewoon uit Kapelle-Biezelinge, rapper Swensee uit Rotterdam (oorspronkelijk uit Breskens), Maarten Bruijnes uit Bruinisse, Dønder uit Aagtekerke, Crash Boogie uit Breskens, Peter Quaak uit Groede, Willy Tournois uit Eede, Bennie Hek & De Houdoes uit Utrecht (oorspronkelijk uit Terneuzen) en Leo Huibers uit Bruinisse.
Voor de winnaars zijn er geldprijzen beschikbaar. De favoriet van de publieksjury ontvangt een beeldje van een zingende boer, ontworpen door de Middelburgse kunstenaar Jan Davidse.
Een aantal deelnemers debuteert in de dialectmuziek, tot genoegen van organisator Joop van den Bremen: „Ik ben erg tevreden met het feit dat we nieuwe bronnen hebben aangeboord.” Het aantal deelnemers van achttien is volgens hem goed werkbaar. „Je kunt er een complete avond mee vullen en het zijn er ook niet té veel, waardoor je het zou moeten afraffelen."

terug naar Zing Zeeuws!

Deze pagina is bijgewerkt op