23 juni 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Zeeuwse pionier van
rock-'n-roll overleden

door Rolf Bosboom

KLOETINGE - Jan Blok, een van de markantste figuren uit de Zeeuwse muziekwereld, is overleden. Hij werd woensdag levenloos aangetroffen in zijn woning in Kloetinge. Blok is 62 jaar geworden.

Blok groeide op in Kruiningen en raakte al jong bezeten van muziek. „lk vind muziek net zo belangrijk als eten en drinken", zei hij in 1992 in een interview met de PZC. Hij speelde in diverse bands en groeide uit tot een Zeeuwse pionier van vooral de rock-'n-roll.
Hij was betrokken bij de (toen nog minder bekende) Shakin' Stevens & The Sunsets, stond in Brussel met Little Richard op het podium en speelde samen met andere grootheden uit binnen- en buitenland. Begin jaren tachtig trok Blok de aandacht (zelfs ook internationaal) met zijn soloalbum What loneliness can do.
Nadien kende hij enkele stille periodes, waarna hij telkens toch weer terugkeerde aan het muziekfront. De afgelopen jaren maakte hij, samen met uiteenlopende begeleidingsbands, in eigen beheer diverse cd's met hoofdzakelijk eigen werk. Die bewezen dat hij de kunst van de onversneden rock-'n-roll nog allerminst was verleerd. Ook trad hij nog af en toe op, zoals vorig jaar tijdens de eerste Rock-'n-Roll Route in Goes.

terug naar Jan Blok

Deze pagina is bijgewerkt op