6 juni 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

De Lamaketta's brengen single uit

door René van Stee

TERNEUZEN - Vanaf vandaag ligt hij in de schappen van de grotere Zeeuwse muziekspeciaalzaken: de single Joehoe, The Tropical Edition van de Zeeuws-Vlaamse dialectband De Lamaketta's.

Daarmee komt een langgekoesterde wens van de bandleden tot vervulling om eens een nummer speciaal voor de dansvloer te maken. En omdat de zomer in aantocht is, is de nieuwe versie in een zomers jasje gegoten.
De moeder van alle Zeeuwse kreten - Joehoe - is daarbij overeind gebleven, maar de tekst is volledig herschreven. Het nummer is opnieuw opgenomen. Een sample van een frisse beat, tropische steeldrums en een opgewekt blazersarrangement van de Zeeuws-Vlaamse Eita Horns, maken van Joehoe een tropische editie. Als tweede liedje is een nummer van het album Pak me Noe op de single gezet: Coffeeshop.
Stiekem hoopt de band dat de nieuwe versie van Joehoe in de Top 40 belandt. En dat is volgens Heimwee Maik, de voorman van De Lamaketta's, lang niet uitgesloten. Want bij de lancering van Pak me Noe, december vorig jaar, waren de fabrikant en distributeur zeer verbaasd over de verkoopaantallen.
„Er gingen soms honderden exemplaren per dag over de toonbank. Die zouden een notering in de landelijke charts hebben opgeleverd, maar het album was hiervoor niet aangemeld bij de organisatie die de charts bepaalt. Dit keer is dat wel gebeurd", aldus Heimwee Maik.
De Lamaketta's verbinden geen verkoopstunt aan het uitbrengen van Joehoe, The Tropical Edition. Dat gebeurde vorig jaar wel bij de lancering van Pak me Noe. Enkele honderden fans slaagden er in vrijdags om middernacht een exemplaar van die cd te bemachtigen. De Lamaketta's hielden toen ook een signeersessie.

terug naar Lamaketa's

Deze pagina is bijgewerkt op