2 augustus 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Dialectpopfestival in Westkapelle met Zeebra-rock

Muzikaal begrijpen Bennie Hek en de Houdoe's elkaar. Niet voor niets hebben ze al een hit met 'Een hast die. Truus et'. De band bestaat uit een mix van Zeeuws-Vlaamse en Brabantse leden. Zaterdag treden ze op tijdens het Dialect-popfestival in Westkapelle in een tent bij het Kasteel van Batavia.
Het dialectfestival begint met Stik Gewoon om 14.00 uur. Daarna volgen Du Driefstang, Grysl en om 17.00 uur Surrender. Het avondprogramma wordt om 19.30 uur geopend door Dunder. Vanaf 21.00 uur is het de beurt aan Bennie Hek en de Houdoe's en het slotakkoord is voor de Rowwen Hze Tribute band.
Het is begonnen als een grap", zegt Bennie Hek, die in het dagelijks leven Edy van Driel heet. Hij ging organisatiekunde in Tilburg studeren en ontmoette daar de andere bandleden. We probeerden wat en het klonk wel aardig", zegt hij. Ze oefenden verder en de onderlinge band tussen Brabant en Zeeuws-Vlaanderen werd steviger. We noemen de muziek de Zeebra-rock", zegt hij.
De drummer van de Houdoe's komt uit Hulst, Bennie Hek uit Terneuzen en de anderen bandleden zijn 'echte Brabanders'. De muziek is meestal pittig en de tekst is geestig, meestal zijn het eigen nummers. Maar 'Een hast die Truus et' is geleend van Johnny Cash's 'A boy named Sue'. We spelen in Westkapelle ongeveer een uurtje eigen num-mers", zegt Bennie Hek.
Een van de organisatoren van het festival is Kees Wondergem van Surrender. Met dialectpop wil de organisatie zoveel mogelijk aandacht schenken aan het gezongen dialect. We willen het dialect in ere houden, in stand houden zal niet lukken. Het is een registratie voor de toekomst", merkt Wondergem op.
Hij hoopt dat andere muzikanten door het dialectfestival gemotiveerd raken om ook in eigen taal of dialect te zingen. Waarom moet het altijd maar in het Engels", zegt Wondergem. Rond middernacht volgt een dialect-afterparty.

Edith Ramakers

Het dialectpopfestival wordt zaterdag vanaf 14.00 uur gehouden in een feesttent bij het Kasteel van Batavia in Westkapelle.

terug naar Bennie Hek & de Houdoes

Deze pagina is bijgewerkt op