28 september 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Lamaketta’s gooien
het bijltje erbij neer

door Raymond de Frel

TERNEUZEN - De in Zeeland populaire dialectband De Lamaketta's heeft onverwacht zijn afscheid aangekondigd. De handleden trekken in december de stekker er uit.

Zanger en tekstschrijver Maikel Harte (Heimwee Maik) uit Terneuzen geeft aan dat het succes van de band hem de laatste tijd begon op te breken. „Bovendien heb ik, hoewel we maar een regionaal bandje zijn, af en toe het gevoel geleefd te worden. Minder tijd, minder inspiratie en steeds meer moeite met het voldoen aan de handverplichtingen hebben mij doen besluiten om ermee te stoppen", aldus Harte.

Joehoe
De populariteit van de zesmansformatie nam sinds het uitbrengen van de demo-cd Biet-ie akum aai in 2004 steeds grotere vormen aan. Eerst vielen vooral Zeeuws-Vlamingen voor hun liedjes, waarin Harte in streekdialect herkenbare, alledaagse onderwerpen voorbij liet komen. De vervolg-cd Pak me noe zorgde er vorig jaar voor dat ook in de rest van Zeeland de fanschare groeide. De single Joe-hoe haalde deze zomer de tipparade van de landelijke top 40.
Alle reeds geplande optredens gaan nog gewoon door. Op zaterdag 9 december staat de band voor de laatste keer, op de planken, tijdens De Zeeuwse Avond in het Terneuzense Scheldetheater.

pagina 14
geintje is uit de hand gelopen

terug naar Lamaketa's

Deze pagina is bijgewerkt op