26 mei 2007
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Zuwse top vrtig

Nae 't lezen van de hoeie column van Matty Verkamman (25 mei) kon 'k de neiging nie bedwienge om ok een stikje te schrieven over de Zuwse top Vrtig. Natuurlijk wor Blf gefelicitrd. Zebbe 't verdiend en ok aol die andere artiesten. Mer wat a echt Zuws is, ik bedoele wat dat de Zuwse sfeer en 't landschap uutaedemt, vin ik terug in de liedjes van, en dat bin ik mee Matty ns, mee die van Anja Kopmels, mer ok van Peter Dieleman en dan mee naeme de buutengeweun mie liedjes over de twi meeuwen en dat van de Hrenslinden. Je ziet tut as het waere voor je gebeure. De liedjes zouwe in een voorprogramma van de grote Jacques Brel zeker nie misstaen. As ik nae Mijn Vlakke Land luustere, dan voel'k de sfeer van Vlaanderen of Zland, die bienae 't zelfde is.
As 'k nae 't liedje van Anja luustere, dan zie'k de Neeltje Jans mee zun op de wind zwevende muwen en dan zie'k oe dat 't licht deur d'r bienae transparante vleugels schient.
As 'k nae 't liedje van Peter luustere, dan zie'k de Zak van Zuud Beveland, a 's ochens vroeg de bomen en de kerktorens boven de nevel uutsteke. Dan bin 'k ontroerd en das de bedoeling ok. Gae 't mee deur jongens en gefeliciteerd!

Wim van Gilst,
Boogerdlaan 23, Kortgene.Deze pagina is bijgewerkt op