2 november 2007
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

PoŽzie bij kunstroute Middelburg

Dichters en vertellers lezen werk voor
rond het thema Overkanten.

MIDDELBURG - De maandelijkse Kunst- en Cultuurroute in Middelburg staat zondag in het teken van poŽzie. Het thema is ĎOverkantení. Op vier plaatsen lezen dichters voor: Marcel Koopman, Anna de Bruyckere en Daan Anthuenis in De Drukkerij (13.30-14.00 uur), Emma Crebolder, Hendrik Carette en Thom Schrijer in Huis Sondaar, Koepoortstraat 6 (14.30-15.00 uur), Emma Burns, Theo Raats (verhalen) en George Sponselee (verhalen) in het atelier van Juul Kortekaas, Brakstraat 5 (15.30-16.00 uur) en Andrť van der Veeke, Peer van Meer en Jesse Meeusen in Revolution Gallery in de Lange Noordstraat (16.30-17.00 uur).
Werk van de deelnemende dichters en verhalenvertellers is gebundeld onder de titel Overkanten. Het eerste exemplaar werd gistermiddag uitgereikt in De Drukkerij in Middelburg, waar ook Ingo de Moor zijn nieuwe dichtbundel Op de huid van de ziel presenteerde.
Tijdens de kunstroute staat in sociŽteit De Vergenoeging (Gortstraat) poŽzie in streektaal centraal, met medewerking van Jaap Murre, Arie de Viet, Jan Lauret en Theo Raats. Anja Kopmels en Josť Dorleijn zingen respectievelijk Noord-Bevelandse luisterliedjes en musicalnummers in het Zeeuws. Het programma begint om 14.00 uur en wordt herhaald om 15.00 en 16.00 uur. Om 15.00 uur wordt tevens een expositie van Machteld van der Wijst geopend.


Deze pagina is bijgewerkt op