BN DeStem op het web

Streekamusement
zonder poespas

door Jeanette Vergouwen.

HULST - De Bonte Avond 'Van Bij Ons' Is goed voor amusement, afwisseling en ongedwongen lachen. De artiesten uit eigen streek weten de juiste snaar te raken en het publiek geniet gewoon met volle teugen.

De 21ste editie, afgelopen zaterdag, trok een volle zaal en de sfeer in gemeenschapscentrum Den Dullaert zat er al een kwartier voor aanvang goed in.
Conchita en Anne de Krijger zongen het lied 'Mother and friend' en daarna borduurde presentator Frans de Schepper alle nummers aan elkaar. Hij maakte er telkens een amusante sketch van en spaarde vooral de belastinginspecteur niet. Na de Vlaamse liedjes van troubadour Benny de Vet, die op speciaal verzoek van Hulstenaren 'De Cling' zong en de jeugdige verteller Christian de Letter, was het de beurt aan de folkformatie Ambras, de groep die er volgens de presentator altijd bij is, omdat anders 'den avond niet door gaat'. De lachspieren werkten goed tijdens de vertellingen in het dialect door Cijril Peeters en Jan Hamelink, de doldwaze sketch Baby aan de wandel door't Soeffleurken en de act van het cabareteske duo Rob Lambert en Terry van Waesberghe. Termenieke Volob zorgde voor vrolijke deuntjes tijdens de afterparty in de foyer van Den Dullaert.


Deze pagina is bijgewerkt op