De Faam

D Weekkrant op internet

Mooi zingen in de Zeeuwse taele

HEINKENSZAND - Nieuw Zeeuws talent debuteert aanstaande zaterdag in Zeeuws dialect tijdens Zing Zeeuws 2008 in de Stenge in Heinkenszand.

Zing Zeeuws is uitgeschreven door de Stichting De Zeeuwse Taele. Deze wedstrijd staat los van het landelijke Dialectfestival waar deelnemers uit het hele land aan meedoen.
Behalve bekende artiesten als Anja Kopmels, Surrender, De Deurdouwers, Bennie Hek en de Houdoes spelen er ook jonge hasten die eerder met Engelse songs (dIeseleke Koppespinnen), Nederlandse liedjes (Deo Volente) of nog helemaal niet (Zo Mae) op het podium stonden. Een kleine greep uit het programma is verder De Mannenbroeders, Dingeman, Twopu, Dnder, Toon Moerland, Stik Hewoon en Stamgasten.
Joop van den Bremen van de organisatie: "Deze wedstrijd wordt gehouden, omdat zingen in dialect weer populair is. Wij vonden dat Zeeland niet achter kon blijven."
In het eerste deel tot half zes, voeren zangers en groepen uit Zeeland tien ingezonden teksten uit. De uitvoerders kunnen daarmee, evenals de inzenders, een prijs winnen. De overige deelnemende zangers en groepen stuurden zelf een dialectlied in, dat zij s avonds in het tweede deel vanaf half acht zelf uitvoeren. Presentatie: Bert van Leerdam. Prijsuitreiking omstreeks 23.00 uur. Aanvang: 15.30 uur. Reserveren: 0118-470394 of www.zingzeeuws.nl

Bijzondere wedstrijd

HEINKENSZAND - Joop van den Bremen van de organisatie van Zing Zeeuws: "Het bijzondere van deze wedstrijd is dat er twintig artiesten en groepen uit heel Zeeland op n locatie optreden." Namen die opvallen zijn Maarten Bruijnes en Toon Moerland. Maarten Bruijnes die eerder dit jaar de mosselvissers een hart onder de riem stak met het Mossellied, laat zijn visie op Zeeland als vakantieland horen. Toon Moerland is oud-zanger gitarist van Hallo Venray. Hij vraagt zich zingend af waar hij naar toe moet.

terug naar Zing Zeeuws!

Deze pagina is bijgewerkt op